Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΗ «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» και το ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ της ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στην Ελλάδα μάλλον κάποιοι ανακάλυψαν και την χρονομηχανή , με την διαφορά ότι αντί να οδηγηθούμε προς το μέλλον, κινδυνεύουμε ο αθλητισμός και ο υγρός στίβος ειδικότερα να γυρίσει πολλά χρόνια πίσω, τότε που το όνειρο κάθε μικρού κολυμβητή ή πολίστα ήταν να προπονηθεί σε κάποια πισίνα και όχι σε κάποια παραλία.
Το όνομα της Κέρκυρας που εδώ και πολλά χρόνια ήταν άμεσα συνδεδεμένο με τον Ναυταθλητισμό, είχε την ευτυχία πριν από περίπου 32 χρόνια να αποκτήσει ένα από τα πρώτα κολυμβητήρια στην Βορειοδυτική Ελλάδα, κινδυνεύει με επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου, που αξίζει να σημειωθεί, είναι το μοναδικό κλειστό κολυμβητήριο σε ολόκληρο το Νομό αλλά και...
 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Το πάγωμα των πιστώσεων προς τα αθλητικά κέντρα, οδηγεί προς το πάγωμα των δραστηριοτήτων των αθλημάτων του υγρού στίβου και καταστρέφει τις πολύχρονες και αξιόλογες προσπάθειες σωματείων, παραγόντων, προπονητών, αθλητών και γονέων.
Αν και βρισκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου κάνεις δεν γνωρίζει αν θα ξεκινήσει η κανονική τροφοδοσία του πετρελαίου ώστε να μπορέσουν οι ομάδες να ξεκινήσουν κανονικά την προετοιμασία τους και οι λίγοι αθλητές κυρίως αγωνιστικών και προαγωνιστικών ομάδων που ξεκίνησαν τις προπονήσεις βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με θερμοκρασίες που μέρα με την μέρα τείνουν να γίνουν απαγορευτικές. Δυστυχώς η διοίκηση ελλείψει πόρων αδυνατεί να δώσει άμεση λύση αλλά ακόμη και η εξασφάλιση κάποιων κονδυλίων μετά από πολλές προσπάθειες, δεν φαίνεται να βγάζουν από το αδιέξοδο, αφού με αυτά πρέπει να καλυφθούν οικονομικές υποχρεώσεις προηγούμενων ετών.
Τα μηνύματα και από άλλες περιοχές της Ελλάδας μπορεί να μην είναι ενθαρρυντικά, αλλά υπάρχουν και κολυμβητήρια που με την συμβολή το τοπικών κοινωνιών και φορέων έχουν καταφέρει να μετριάσουν το πρόβλημα. Αν και το κολυμβητήριο της Κέρκυρας είναι ένα από τα λίγα στην Ελλάδα που η ευθύνη λειτουργίας του παραμένει στην ΓΓΑ δεν θεωρούμε ότι πρέπει να αφεθεί στην τύχη του και στην πορεία που κάποιοι άλλοι έχουν χαράξει επικαλούμενοι την οικονομική κρίση.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα το Αθλητικό Κέντρο της Κέρκυρας μπορεί να έχει άμεσες επιπτώσεις στο κολυμβητήριο αλλά δεν νομίζουμε οτι θα σταματήσει εκεί, αφού ο κίνδυνος του ντόμινο είναι ορατός και μπορεί να παρασύρει όλο το συγκρότημα των εγκαταστάσεων. Οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης δεν πρέπει να είναι προσωρινή αλλά να στοχεύει μακροχρόνια διασφαλίζοντας την ενεργειακή βιωσιμότητα μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και εναλλακτικών μορφών ενεργείας .Αν και απ ότι γνωρίζουμε έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, φαίνεται ότι χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη και πίεση δεν πρόκειται να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα.
Περιφέρεια, Δήμος αλλά και οι πολιτευτές μας πρέπει να σκύψουν στο πρόβλημα, να προτείνουν λύσεις ώστε να μην στερηθούν τα παιδιά της Κέρκυρας το δικαίωμα στην άθληση και τη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.