Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για τα αποτελέσματα της συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί και το φορολογικό

Σε δηλώσεις ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης για την συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί αναφέρει ότι η ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους πορεύεται μέσα στη γκρίζα ζώνη των διαφορετικών και αντιτιθέμενων συμφερόντων του γαλλογερμανικού άξονα. Η Ευρώπη....
βρίσκεται σε κρίση και αναμφισβήτητα αυτή η πολιτική κρίση της Ευρώπης διαμορφώνει ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον για την Ελλάδα. Ενώ προτείνει την διεκδίκηση της πολιτικής λύσης για την κρίση χρέους της χώρας η οποία κρίση χρέους είναι πια γενικευμένη και ότι η Ευρώπη, ή θα πορευτεί πολιτικά ενοποιημένη ασκώντας επί της ουσίας την οικονομική διακυβέρνηση ή θα αρχίζει να μετράει τις διασπάσεις της.


Όσο αφορά το φορολογικό δηλώνει ότι την ώρα που η παραοικονομία καλά κρατεί και η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να λεηλατεί το μόχθο του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση παίρνει δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα σε βάρος και πάλι των μεγάλων θυμάτων, των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων επίσης ότι είναι ανάγκη και η φοροδιαφυγή να παταχθεί και να ελαφρυνθούν τα στρώματα της κοινωνίας, τα οποία χρόνια τώρα πληρώνουν τους φόρους.


Η ΔΗΜ.ΑΡ. σε σχόλιο για την συνέντευξη του κυρίου Σαμαρά στην εκτελεστική γραμματεία της Ν.Δ. τονίζει ότι με ευχολόγια και αοριστολογίες δεν αλλάζει το περιεχόμενο της πολιτικής και ότι είναι σαφές ότι η ΝΔ δεν προτείνει τίποτα το καινούργιο στον ελληνικό λαό, δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση, δεν δίνει καμία διέξοδο σε μια κοινωνία που πλήττεται καθημερινά από τα άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης.