Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα, την Αθήνα και όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Είναι φανερό ότι πλέον, η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των υπόλοιπων κομμάτων του ευρωμονόδρομου δεν νομιμοποιείται με κανέναν απολύτως τρόπο στη συνείδηση της πλατειάς πλειοψηφίας του λαού.
Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταδικάζει...
τη δράση των γνωστών παρακρατικών δομών που ανέλαβαν, κατόπιν καταμερισμού δράσης, το ρόλο των δυνάμεων καταστολής κτυπώντας τα απεργιακά μπλοκ στην συγκέντρωση της Αθήνας. Για μία ακόμη φορά, ο στόχος του κράτους του κεφαλαίου, είτε μα τη στολή των ΜΑΤ, είτε με τη στολή του «γνωστού - άγνωστου», ήταν ο αγωνιζόμενος απεργός εργάτης και ο αγωνιζόμενος λαός.


Δηλώνουμε ότι κανένα κρατικό κτύπημα στο λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να κάμψει την οργή και την οργανωμένη δράση των εργαζόμενων ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει τη ζωή μας σε κόλαση.


Εκ μέρους της ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζουμε στην οικογένεια του νεκρού οικοδόμου, γραμματέα του παρατήματος Βύρωνα του Συνδικάτου Οικοδόμων τα θερμά μας συλλυπητήρια.


Ακόμη πιο αποφασιστικά, το σωματείο μας, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του ταξικού αγώνα για το τσάκισμα των πολιτικών του κεφαλαίου και της ΕΕ. Θα παλέψουμε με όλες μα τις δυνάμεις για τη διεκδίκηση του δικαιώματος του λαού να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει.