Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Διονύση Στραβοράβδη, για τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις

Ζούμε καταστάσεις πρωτοφανείς, και δεν ξέρω αν αυτά που λέμε αυτή τη στιγμή θα ισχύουν σε λίγες ώρες.
Ζούμε έναν πρωτοφανή εθνικό εκβιασμό. Μας επιβάλλουν το ερώτημα ενός δημοψηφίσματος, μας επιβάλλουν την ημερομηνία, μας επιβάλλουν και την απάντηση!
Ο πρωθυπουργός έχει χάσει πλέον κάθε νομιμοποίηση και κάθε...
 πρωτοβουλία. Οι ζαριές, οι άσσοι απ' το μανίκι, οι λαγοί απ' το καπέλο, μας οδήγησαν σ' αυτή τη θέση. Η μόνη στάση εθνικής ευθύνης είναι να μην πάμε ούτε καν στην αυριανή διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές σήμερα.


Ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ως ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσαμε, διαβλέπαμε, μέχρι χθες ότι οι κάλπες στις οποίες σύρεται ο κος Παπανδρέου από τις λαϊκές αντιδράσεις και τη λαϊκή αγανάκτηση, δεν θα είναι κάλπες δημοψηφίσματος αλλά κάλπες εκλογών.


Σήμερα λέμε ότι δεν πρέπει να είναι κάλπες δημοψηφίσματος αλλά κάλπες εκλογών.


Λέμε ότι δεν μπορούμε να συρόμαστε σε κάλπες εκβιαστικών και διχαστικών διλημμάτων. Ζητάμε ν' ακουστεί η λαϊκή ετυμηγορία σε όλη της την πολυχρωμία, να κριθούν προγράμματα, να κριθούν προτάσεις, να διερευνηθούν συγκλίσεις.


Σε κάθε περίπτωση, σε όποια κάλπη, με όποιο ερώτημα, η κυβέρνηση θα εισπράξει ένα μεγάλο ΟΧΙ. ΟΧΙ στα μνημόνια, ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ΟΧΙ στην καταβαράθρωση των δικαιωμάτων, ΟΧΙ στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, ΟΧΙ στον εκφυλισμό της δημοκρατίας.


Τι ρωτάνε; Ναι ή όχι στην ευρωζώνη; Και ποιόν ρωτάνε; Ποιόν απειλούν με χρεωκοπία; Τον άνεργο; Τον έφεδρο; Τον συνταξιούχο χωρίς σύνταξη; Τον οικογενειάρχη που σηκώνει τα χαράτσια; Τον μαγαζάτορα που βάζει λουκέτο;


Τον Μάρτη του 2010, σε μια απ' τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν με πανό που έγραφε: "Ο άνθρωπος είναι η ερώτηση, όποια κι αν είναι η απάντηση". Η απάντηση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς, έχει και θα έχει πάντα ως επίκεντρο τις ανάγκες του ανθρώπου και της κοινωνίας.