Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αγωνίζονται οι Σιναραδίτες- (Σημ: Οπως βλέπετε υπουργάρες του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν μερικοί κάτοικοι Ελλάδος που δεν μένουν στο Κολωνάκι. Επειτα είναι και το άλλο: ΜΕτά από τόσο εκσυγχρονισμό ε;;; Υπάρχουν φτωχαδάκια σήμερα; Α, μπααα...Ρε δε πάτε να...@!*@!*^%$ )

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου η Λαϊκή Συνέλευση στην πλατεία των Σιναράδων. Στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Σιναράδων ανταποκρίθηκαν δεκάδες συγχωριανοί μας όλων των ηλικιών. Μέσα από πλούσια συζήτηση αναδείχθηκε ο προβληματισμός για το αύριο και την επίθεση που δεχόμαστε σε όλα τα επίπεδα ενώ συμφωνήθηκε από τους συγκεντρωμένους να προχωρήσουμε σε επόμενες δράσεις.
Το παρακάτω κείμενο εκδόθηκε από τη συνέλευση:
Η επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και τους συμμάχους της είναι...
ανεπανάληπτη. Εκτός από τις μειώσεις στους μισθούς, την ανεργία, την ακρίβεια και τους φόρους, μας επιβάλουν και ένα ακόμα πέρα για πέρα άδικο χαράτσι. Τον έκτακτο φόρο ακίνητης περιουσίας, όπως τον λένε, που μας αναγκάζει να πληρώσουμε για τα σπίτια που έχουμε κτίσει με κόπους και που πολλοί ακόμα τα χρωστάνε σε τράπεζες. Είναι σαν να σου ζητάνε να πληρώσεις νοίκι στο ίδιο σου το σπίτι.
Ήδη πολλοί με μεγάλη δυσκολία ανταποκρίνονται στον λογαριασμό της ΔΕΗ ακόμη και χωρίς το χαράτσι. Τα στοιχεία από τη ΔΕΗ δείχνουν ότι και πανελλαδικά αλλά και στην Κέρκυρα υπάρχουν πολλές οικογένειες με κομμένο το ηλεκτρικό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις όπου οικογένειες δεν θα πληρώνουν όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί πραγματικά δε θα μπορούν.
Προσπαθούν να μας πείσουν πως όλα αυτά αλλά και όσα θα έρθουν γίνονται για να σωθεί η χώρα μας και να ξεχρεώσουμε. Οι αριθμοί όμως λένε άλλα. Το 2020 το χρέος της Ελλάδας μετά και το κούρεμα θα είναι 120% του ΑΕΠ όσο δηλαδή ήταν το 2009 που ξεκίνησε η κρίση. Ο στόχος τους είναι να παίρνουν από τους εργαζόμενους για να πληρώσουν τους τοκογλύφους μεγαλοτραπεζίτες. Στον νέο προϋπολογισμό το 71% των εξόδων είναι για τόκους και πανωτόκια.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι φταίμε και εμείς για την κρίση, και πως όλοι πρέπει να συμβάλλουμε για να ξεπεραστεί. Μας έλεγαν ότι η κρίση είναι ελληνικό φαινόμενο επειδή είμαστε τεμπέληδες, λαμόγια, δεν παράγουμε και επειδή «όλοι μαζί τα φάγαμε». Τώρα όμως βλέπουμε την κρίση να χτυπάει την πόρτα και της Ιταλίας που είναι μια τεράστια οικονομία, χωρίς μίζες και με βαριά βιομηχανία. Όπως λένε οι προβλέψεις επόμενη είναι η Γαλλία. Άρα κάτι άλλο φταίει που μας το κρύβουν και αυτό είναι η βαθιά καπιταλιστική κρίση.
Οπότε, ούτε εμείς είμαστε αυτοί που φταίμε για την κρίση και ούτε είμαστε αυτοί που πρέπει να την πληρώσουν για να πλουτίσουν κάποιοι άλλοι.
Για όλα αυτά θεωρούμε ότι θα πρέπει να αντισταθούμε στην πληρωμή του χαρατσιού αλλά και σε ότι άλλο θα δυσκολεύει τις ζωές μας. Δυστυχώς από εδώ και πέρα τα προβλήματα θα μεγαλώνουν και καμιά ατομική ενεργεία δε μπορεί να είναι αποτελεσματική για αυτό καλούμε σε οργανωμένη και μαζική δράση.
Υπάρχουν κάποιοι που αν πιεστούν θα καταφέρουν να πληρώσουν το χαράτσι. Υπάρχουν όμως πολλοί, και θα γίνουν περισσότεροι, που δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα. Είναι ζήτημα αλληλεγγύης αλλά και αντίστασης ακόμη και αν έχεις να μην το πληρώσεις. Αν δεν συναντήσουν αντιδράσεις θα παγιώσουν το χαράτσι και θα μας το ζητάνε κάθε χρόνο.
Οι απειλές της κυβέρνησης προς όλους εμάς ότι αν δεν πληρώσουμε το χαράτσι θα μας κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα είναι απάνθρωπός. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν μέσω εκβιασμού.
Κάποιοι θα πουν ότι είναι νόμος αλλά να μην ξεχνάμε ότι νόμος αλλά είναι και να πληρώνεσαι από τη δουλειά σου αλλά βέβαια το κράτος δεν κάνει κάτι για τους δεκάδες απλήρωτους ξενοδοχοϋπαλλήλους στο χωριό μας.
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
1. Ενημέρωση όλων των κατοίκων του χωριού με συζητήσεις – ανακοινώσεις – περιοδείες.
2. Συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων υπογραφών και απόδοσή τους στη ΔΕΗ Κέρκυρας με παράσταση διαμαρτυρίας.
3. Πληρωμή μόνο του ποσού για ρεύμα και τέλη από το λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι.
4. Να γίνουν δηλώσεις πως ότι πληρώσαμε δεν είναι για το χαράτσι και αυτές να πάνε από τη Λαϊκή Επιτροπή στη ΔΕΗ.
Να είμαστε σε ετοιμότητα να μην επιτρέψουμε να κόψουν το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το χαράτσι. θα αντισταθούμε συλλογικά με όλα τα μέσα.


Σιναράδες, 20/11/11