Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η Λαϊκή Επιτροπή Σιναράδων καλεί τους πολίτες να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ

Η επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και τους συμμάχους της είναι ανεπανάληπτη και πολύπλευρη. Εκτός από τις μειώσεις στους μισθούς, την περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων, την ανεργία, την ακρίβεια και τους φόρους, μας επιβάλουν και ένα ακόμα πέρα για πέρα άδικο χαράτσι. Τον έκτακτο φόρο ακίνητης περιουσίας, όπως τον λένε, που μας αναγκάζει να πληρώσουμε για τα σπίτια που έχουμε κτίσει με κόπους και που πολλοί ακόμα τα....
χρωστάνε σε τράπεζες και ίσως να δυσκολεύονται σε αυτή τη φάση να πληρώσουν και τις δόσεις των δανείων με τον κίνδυνο της κατάσχεσης. Ήδη πολλοί με μεγάλη δυσκολία ανταποκρίνονται στον λογαριασμό της ΔΕΗ ακόμη και χωρίς το χαράτσι.


Υπάρχουν κάποιοι που αν πιεστούν θα καταφέρουν να πληρώσουν το χαράτσι. Υπάρχουν όμως πολλοί, και θα γίνουν περισσότεροι, που δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα. Είναι ζήτημα αλληλεγγύης αλλά και αντίστασης ακόμη και αν έχεις να μην το πληρώσεις. Όταν η φτώχια χτυπάει το σπίτι του γείτονά μας αύριο θα χτυπήσει τη δική μας. Αν δεν συναντήσουν αντιδράσεις θα παγιώσουν το χαράτσι και θα μας το ζητάνε κάθε χρόνο. Ήδη για το 2012 είναι σίγουρο. Αν δεν τους σταματήσουμε κάπου ούτε θα μας λυπηθούν, ούτε θα σταματήσουν μόνοι τους.


Θεωρούμε ότι καμιά ατομική ενεργεία δε μπορεί να είναι αποτελεσματική και για αυτό μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις Σιναράδες το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011 συστήθηκε η Λαϊκή Επιτροπή του χωριού μας με στόχους:


• Να μας αφυπνίσει, να ανοίξει ένα δρόμο συλλογικής δράσης απέναντι στη μοιρολατρία στην οποία ο καθένας από εμάς εγκλωβίζεται όταν νιώθει μονός του!
• Να μην μένουμε πλέον στα λόγια και την γκρίνια αλλά να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα οργανωμένα μετρά και δράσεις!
• Να ειπωθεί ένα πρώτο όχι, ότι δεν πάει άλλο. Δεν θέλουμε να πληρώσουμε για να συνεχίσουν να κερδίζουν οι τράπεζες. Δεν φταίει ο ελληνικός λαός για το χρέος. Δεν τα «φάγαμε μαζί».


Καλούμε όλους τους κατοίκους των Σιναράδων:
1 Να πληρώσουν το χαράτσι σε αυτόματο μηχάνημα πληρωμών (ΑΤΜ), οποιασδήποτε συμβεβλημένης με τη ΔΕΗ τράπεζας, μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα δημοτικά τέλη του λογαριασμού.
2. Να παραδώσουν το απόκομμα της συναλλαγής (από το ΑΤΜ) στη ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ώστε να κοινοποιηθεί στη ΔΕΗ με γραπτή δήλωση που θα λέει ότι με το ποσό που πληρώσαμε θέλουμε να καλυφθεί μόνο η αξία του ρεύματος και των δημοτικών τελών.


Καλούμε όλους τους κατοίκους των Σιναράδων να πλαισιώσουν τη Λαϊκή Επιτροπή και να συμμετάσχουν στις δράσεις τις.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Λαϊκή Επιτροπή Σιναράδων στα τηλέφωνα:


Δουκάκης Κώστας (6959841618) Μέριανου Μαρίνα (6980380711)
Μπορμπότης Γιάννης (6938491642) Πηγής Μιχάλης (6932114721)
Σαγιά Αλεξάνδρα (6985587302)


ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΜΕΙΣ!!!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ!!!


ΚΥΡΙΑΚΗ 20/11 ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
(ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ)