Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας ταξιδεύει στο Σαλέρνο της Ιταλίας με την παράσταση “ασκήσεις ετοιμότητας V”

Με μια σημαντική παρουσία εκτός συνόρων, εγκαινιάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, τον προγραμματισμό του για την περίοδο 2011 – 2012, που χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια, συνεργασία και επικοινωνία.
Έτσι συμμετέχει, σε συνεργασία με το Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος, στο Φεστιβάλ «Ι Dialoghi di Ra.I.d. 2011» που γίνεται στο Σαλέρνο της Ιταλίας, από 4 έως 6 Νοεμβρίου, με το χοροθεατρικό έργο...
 «ασκήσεις ετοιμότητας V».
Οι «ασκήσεις ετοιμότητας » πρωτοπαρουσιάστηκαν στις 26 Ιανουαρίου 2008 στην 3η Πλατφόρμα του Σύγχρονου Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο 11ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορού στη Λεμεσό της Κύπρου (21 Ιουνίου 2008) και έχουν παρουσιαστεί στο 8ο Φεστιβάλ Νάξου (22 Αυγούστου 2008), στο 8ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου (2 Σεπτεμβρίου 2008) στο Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου- Μουσική και παραστατικές τέχνες (22 και 23 Δεκεμβρίου 2008) και στο 8ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων (10 με 13 Ιουνίου 2009).
Έχουν τιμηθεί από διεθνή επιτροπή και παίχτηκαν στην 4η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Ιούνιο του 2010.


Με χορό, ζωντανή μουσική, λόγο και video art, οι «ασκήσεις ετοιμότητας V», επιχειρούν να κάνουν ένα ταξίδι στις μνήμες. Μια ακροβασία στα όρια της ανθρώπινης φύσης, της ομορφιάς της ζωής και στο σημείο όπου ο άνθρωπος αναζητά, αρνείται ή και συναντιέται με το Θείο.


Στην παράσταση ακούγονται σπαράγματα από τα τετράδια ημερολογίου του Νιζίνσκυ.


Η σκηνοθεσία, η χορογραφία και οι φωτισμοί είναι του Πέτρου Γάλλια, η εικαστική επιμέλεια του Δαμιανού Χειρδάρη, η μουσική επιμέλεια της ομάδας και το Βίντεο art της Βάνας Κωσταγιόλα.


Στις «ασκήσεις ετοιμότητας V» παίρνουν μέρος οι Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Δημήτρης Αντωνόπουλος, Γιώργος Βλάχος, Σωτήρης Σουριανός και Πέτρος Γάλλιας.