Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση – Καταγγελία για την επιχειρούμενη κατάργηση του 13ου,14ου και του κατώτερου μισθού

Νέα αντεργατική επιδρομή με αιχμή τη δραστική μείωση των μισθών βρίσκεται σε εξέλιξη. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ χέρι – χέρι με την τρόικα, για λογαριασμό των μονοπωλίων ετοιμάζουν να εφορμήσουν εναντίον της εργατικής τάξης για να καταργήσουν τον κατώτερο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, για να καταργήσουν το 13ο και 14ο μισθό, να μειώσουν τις ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές, να επιβάλλουν καθολικά τις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Επιδιώκουν να...
 μη δοθεί ακόμα και η αύξηση ψίχουλο στην ΕΓΣΣΕ για το 2012.
Συγκυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο θέλουν σύγχρονους είλωτες για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Θέλουν εργάτες που θα δουλεύουν και θα πληρώνονται όσο θέλει η πλουτοκρατία.
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι στόχος των μέτρων δεν είναι η αντιμετώπιση του χρέους αλλά να ριχτούν στα τάρταρα οι μισθοί και τα εργασιακά δικαιώματα για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι έτοιμοι να απαντήσουν αγωνιστικά στο νέο σφαγιασμό των μισθών τους.
Να μην αποδεχθούν την παραμικρή μείωση στις αποδοχές τους. Ο εκβιασμός δεν έχει τελειωμό. Η μεγάλοεργοδοσία με μόνιμες απειλές τύπου «ή δουλεύεις με μειωμένο μισθό ή απολύεσαι» επιχειρεί να υποτάξει πλήρως τους εργαζόμενους στις ορέξεις της.
Πελώριες είναι οι ευθύνες και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, η οποία άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου με συμβάσεις που υπέγραψε, οι οποίες προβλέπουν μειώσεις μισθών. Η ΓΣΕΕ είναι συνένοχη αφού στο όνομα της αποτροπής απολύσεων δηλώνει έτοιμη να συναινέσει σε μείωση μισθών.
Εδώ και τώρα χρειάζεται να υψωθεί στους χώρους δουλειάς και στις συνοικίες πανεργατικό - παλλαϊκό μέτωπο παρεμπόδισης και αντεπίθεσης. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με το ΠΑΜΕ. Καμιά αναμονή. Οργάνωση στα σωματεία. Αγώνας και ρήξη τώρα πριν είναι αργά.