Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ελεος με τα φράγματα... Οχι άλλα φράγματα.....

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας υπό τον υφυπουργό Θάνο Μωραΐτη, με αντικείμενο το έργο των φραγμάτων συμμετείχε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.
Σε δηλώσεις του σήμερα ο Δήμαρχος Κέρκυρας χαρακτήρισε «τεχνοκρατική τη συζήτηση και το διάλογο που έγινε για το έργο των φραγμάτων» και ενημέρωσε ότι η θέση που εξέφρασε για ακόμη μια φορά είναι η...
διεκδίκηση του συνόλου του έργου και όχι η τμηματική κατασκευή του.
Στα θετικά στοιχεία της σύσκεψης ο Δήμαρχος Κέρκυρας ανέφερε την άμεση υπογραφή για το υποέργο που αφορά στην υδροδότηση των Παξών καθώς και την αποδοχή από πλευράς υπουργείου για χρηματοδότηση των έργων και δράσεων που απαιτούνται (μελέτες, γεωτρήσεις), εξασφαλίζοντας έτσι τις απαιτούμενες συμπληρωματικές πηγές υδροδότησης στις περιοχές Τζάβρου και Γαρδικίου.


«Η επιμονή μου απέδωσε, και αυτό είναι στα θετικά της σύσκεψης που έγινε, για την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης των συμπληρωματικών, στις σχεδιαζόμενες μονάδες αποσκλήρυνσης, γεωτρήσεων» δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής και συνέχισε: «Να θυμίσω ότι αρχικά είχε αποσταλεί έγγραφο με το οποίο το Υπουργείο ζητούσε από τη ΔΕΥΑ και τον Δήμο να χρηματοδοτήσει μελέτες και γεωτρήσεις συμπληρωματικές στις σχεδιαζόμενες μονάδες αποσκλήρυνσης της Χρυσηίδας και της Νότιας Κέρκυρας. Η μονάδα αποσκλήρυνσης στην Χρυσηίδα θα δίνει 15.000 κυβικά καθαρό νερό, ενώ χρειάζονται 20.000 για τις ανάγκες μας και η μονάδα στη Λευκίμμη 3.000 κυβικά νερό ενώ χρειαζόμαστε 5.000. Τα υπόλοιπα κυβικά νερού που χρειαζόμαστε, ζητούσαν να τα καλύψουμε εμείς, κάτι που κάναμε σαφές ότι δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. Το κατάλαβαν και το κατανόησαν οι τεχνοκράτες του Υπουργείου, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, και έτσι καταφέραμε να λάβουμε τη δέσμευση ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση από το κράτος».


Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής δήλωσε επιφυλακτικός ως προς την πορεία των φραγμάτων καθώς στη σύσκεψη ενημερώθηκε ότι ο φάκελος του συνολικού έργου θα κατατεθεί εντός του Φεβρουαρίου. «Τα τεύχη δημοπράτησης πρέπει να κατατεθούν τώρα. Κανείς δεν γνωρίζει τις εξελίξεις μέχρι τον Φεβρουάριο. Έχω τις ενστάσεις μου γιατί φοβάμαι επίσης μήπως η μελέτη που θα κατατεθεί δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ΕΕ και απορριφθεί. Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν παύουμε να δηλώνουμε ότι διεκδικούμε το σύνολο του έργου. Μας στέρησαν αρκετές χρηματοδοτήσεις επικαλούμενοι τα φράγματα και τώρα δυστυχώς ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Αδικούν και την Κέρκυρα και τους Κερκυραίους» δήλωσε ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής.