Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Το ΚΚΕ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Την στιγμή που τα μέτρα ενάντια στα λαϊκά νοικοκυριά παίρνονται με την μορφή καταιγίδας και δεν έχουν τελειωμό, που πληθαίνουν οι εκβιασμοί ότι αν δεν πληρώσουν τα χαράτσια θα τους βυθίσουν στο σκοτάδι κόβοντας τους το ρεύμα, η κυβέρνηση προετοιμάζεται για νέες αυξήσεις φωτιά.
Προετοιμάζονται να αυξήσουν το ρεύμα από 10-19% από 1-1-2012 έτσι ώστε να...
διασφαλίσουν την είδη μεγάλη κερδοφορία των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο το τέλος για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), δηλαδή τα χρήματα που εισπράττουν από τους λαϊκούς καταναλωτές προκειμένου να πριμοδοτήσουν τους μεγάλους βιομήχανους στις επενδύσεις τους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Οι ισχυρισμοί ότι έχουν κάμψει της κερδοφορίας τους δεν μπορεί να γίνουν αποδεχτοί από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα γενικότερα .
Ανεξάρτητα από το πώς θα παρουσιάσουν τις αυξήσεις, πρόκειται για ληστεία των λαϊκών στρωμάτων που θα οδηγήσει χιλιάδες οικογένειες ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, απολυμένων στην αδυναμία τους να πληρώσουν. Μόνο για το πρώτο 8μηνο του 2011 (πριν το χαράτσι) εκδόθηκαν 910.000 χιλιάδες εντολές διακοπών λόγο αδυναμίας πληρωμής.
Μαζί με το χαράτσι για την κατοικία που θα εξακολουθεί να πληρώνεται μέχρι το 2015 τουλάχιστον, ο αριθμός που θα διακόπτουν την παροχή ρεύματος γιατί θα αδυνατούν να το πληρώσουν θα είναι τεράστιος. Τώρα ακόμα και κάτω από τον εκβιασμό αδυνατούν να πληρώσουν πάνω από το 20% των καταναλωτών που στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι.
Οι εργαζόμενοι οργανωμένα πρέπει να εκφράσουν την αντίθεση τους σε αυτή την πολιτική.
Να βγάλουν συμπεράσματα για το που οδηγεί η ανάπτυξη που κριτήριό της είναι το καπιταλιστικό κέρδος. Οδηγεί το λαό στην καταστροφή και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων τα εκτοξεύει, ακόμα και στην περίοδο της κρίσης, στα ύψη.
Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό για την ζωή του εργαζόμενου για αυτό και πρέπει να παρέχεται σε φτηνή τιμή.
Ο λαός θα πρέπει να παλέψει για:
• Καμιά διακοπή ρεύματος στους ανέργους, τους απολυμένους, τους απλήρωτους.
• Μείωση της τιμής κατά 30% για τα λαϊκά νοικοκυριά
• Καμία εκχώρηση στο μονοπωλιακό κεφάλαιο στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως ενέργεια.
• Αγώνας για κατοχύρωση της ενέργειας, ως κοινωνικά αγαθό, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίησή του.
• Αποκλειστικά ενιαίος κρατικός φορέας Ενέργειας, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
• Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, που πραγματοποιήθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς της ΕΕ.
Κέρκυρα 21/12/2011
Γραφείο τύπου της Ν.Ε Κέρκυρας του ΚΚΕ