Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Αλ. Αυλωνίτης από το Σύνδεσμο Υδρευσης. (σ.σ. σιγά τα ωά....)

Με τη δήλωση που ακολουθεί, ο επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» Αλέξανδρος Αυλωνίτης ανακοινώνει την απόφασή του να υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Υδάτινων Πόρων Κέρκυρας.
ΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Εντύπωση προκαλεί ο πόλεμος, που έχει ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, μεταξύ των δύο τοπικών μας βουλευτών, όσον αφορά στο Έργο Ύδρευσης της Κέρκυρας και των Παξών, το γνωστό σε όλους ως Έργο των Φραγμάτων. Ένας...
πόλεμος που στοχεύει και από τις δύο πλευρές, τόσο στην εκδήλωση δια μέσου των ΜΜΕ του ενδιαφέροντος και των ενεργειών των δύο βουλευτών -σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να αποδείξουν τους όποιους αγώνες και τις προσπάθειές τους-, όσο και στην αλληλοεπίρριψη ευθυνών στο αντίπαλο κόμμα, για τη μη έως τώρα υλοποίηση του έργου.
Πόσο όμως ενδιαφέρει πραγματικά τους Κερκυραίους πολίτες η οξύτητα και η ένταση, αλλά και ποιος συνέταξε τα περισσότερα σχετικά έγγραφα, ή είχε τις περισσότερες επαφές, προς και με τους υπεύθυνους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες όλων των κυβερνήσεων;
Μήπως αντίθετα το ενδιαφέρον των Κερκυραίων πολιτών εστιάζεται αποκλειστικά και μόνο στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου, που θα αλλάξει τη μοίρα του τόπου τους;
Τα παραπάνω ερωτήματα μπορεί μεν να έχουν αυτονόητες απαντήσεις, τίθενται ωστόσο για να υπενθυμίσουν, ότι το έργο των Φραγμάτων το ζητά εδώ και χρόνια σύμπασα η κερκυραϊκή κοινωνία και για το λόγο αυτό απαιτείται να ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χωρίς εξαιρέσεις, αλλά και χωρίς διαγκωνισμούς για την πρωτοκαθεδρία.
Αν λοιπόν μπορούμε να καταλήξουμε σε αυτή τη μίνιμουμ συμφωνία, τότε πρέπει να αποφασίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και για τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να επιτευχθεί ο ένας και μοναδικός στόχος, η δημοπράτηση του έργου.
Από ετών ως Πρόεδρος του -χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες- Συνδέσμου Υδάτινων Πόρων, προσπάθησα πράττοντας το αυτονόητο, να βοηθήσω στην κατεύθυνση ομογενοποίησης των πολιτικών και τακτικών κινήσεων όλης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.
Δυστυχώς όμως, εξ αιτίας της παθογένειας του πολιτικού μας συστήματος, τόσο του κεντρικού όσο και του τοπικού, οδηγήθηκα στο περιθώριο, πόσο δε μάλλον μετά τη μη εκλογή μου ως Δήμαρχος του νησιού. Ωστόσο, αποδεχόμενος την πρόταση της νέας Δημοτικής Αρχής για παραμονή όλων των Διοικήσεων των «Καποδιστριακών» οργανισμών και επιχειρήσεων μέχρις ότου οργανωθεί ο νέος και μοναδικός Δήμος, παρέμεινα έως τώρα στη θέση μου, προσπαθώντας να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, στην αίσια έκβαση αυτού του σημαντικού ζητήματος για τον τόπο.
Επειδή όμως δεν υφίσταται πλέον λόγος παραμονής μου σε ένα Οργανισμό, ο οποίος
ούτως η άλλως δεν είχε ούτε έχει αρμοδιότητες, αλλά απλώς και μόνο επιβίωνε για να παρακολουθεί την εξέλιξη του Έργου των Φραγμάτων και να ενημερώνει γενικά την τοπική αυτοδιοίκηση.
Επειδή επί πλέον ΔΙΑΦΩΝΩ ριζικά με τον πόλεμο εντυπώσεων και με «τις μάχες με καριοφίλια» που δίνει η τοπική πολιτική ηγεσία, δηλώνω ότι ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ από την θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Υδάτινων Πόρων, αφού προηγουμένως εκφράσω τις ευχαριστίες μου, τόσο προς τους αποχωρήσαντες πρώην Δημάρχους, όσο και προς το Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Τρεπεκλή, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.
Παράλληλα, ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κέρκυρας, επιθυμώ να δηλώσω, ότι τόσο εγώ, όσο και οποιοσδήποτε άλλος δημοτικός σύμβουλος της «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» δεν πρόκειται να συμμετάσχει από τούδε και στο εξής, σε οποιαδήποτε σύσκεψη η ενέργεια που θα αφορά στο έργο των Φραγμάτων, όπου δε θα συμμετέχει ΣΥΜΠΑΣΑ η πολιτική ηγεσία του τόπου.
Επίσης η παράταξή μας τονίζει, ότι τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και εκτός αυτού, θα επιδιώκει συνεργασία και από κοινού δράση με δυνάμεις, παρατάξεις, κινήσεις, ομάδες και πολίτες που υιοθετούν τη θέση και την άποψη, ότι τα μείζονα προβλήματα του τόπου μας, δεν είναι δυνατόν να αποτελούν διελκυστίνδα, προσωπικών, πολιτικών και αποκλειστικά κομματικών συμφερόντων.
Τέλος, ΚΑΛΩ την πολιτική ηγεσία του τόπου να παραμερίσει το οποιοδήποτε κομματικό, παραταξιακό, ή προσωπικό συμφέρον, προκειμένου από κοινού, συντονισμένα και μεθοδικά να παλέψουμε για την επιτυχία του στόχου μας, δηλαδή τη δημοπράτηση του Έργου.
Να είμαστε δε όλοι βέβαιοι, ότι τελικά ο Κερκυραϊκός λαός θα έχει την ωριμότητα να «αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι»




ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δήμου Κέρκυρας.