Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Περιφερειάρχη και το ΠΣ

Η εξέλιξη της εφαρμογής των αντιλαϊκών αποφάσεων της προηγούμενης και της σημερινής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης οξύνει όλα τα λαϊκά προβλήματα και δημιουργεί νέα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο προφανώς δεν μπορεί να τα λύσει όλα ακόμα και να είχε την πολιτική θέληση (την οποία βέβαια δεν έχει η πλειοψηφία του).
Ορισμένα όμως μπορεί να τα λύσει σε άλλα μπορεί να συμβάλλει αν συμπαρασταθεί στα αιτήματα των Εργαζόμενων και των μαζικών φορέων τους....
Συγκεκριμένα:
1) Παραμένει άλυτο το σοβαρότατο πρόβλημα της επικινδυνότητας των Εργα-τικών Κατοικιών στις Κουλίνες της Κέρκυρας. Προτείνουμε να περιληφθεί σαν τακτικό θέμα στην Ημερήσια Διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κέρκυρα. Σας στέλνουμε την εισήγησή μας.
2) Δεν υλοποιείται η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πρόσληψη 3 υπαλλήλων της ΑΕΝΑΚ στις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Επιπλέον παραμένουν απλήρωτοι για ολόκληρο το 2011. Προτείνουμε το θέμα να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα σας στείλουμε την εισήγησή μας.
3) Επανέρχεται η προοπτική της επανάστασης των Θαλάσσιων Αιολικών Πάρκων στις Ακτές της Β. Κέρκυρας και τα Διαπόντια Νησιά από δύο αρμόδιες Κρατικές Αρχές, την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και της ΔΕΣΜΗΕ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ε» στις 28/11/11. Οι κάτοικοι και οι φορείς της Β. Κέρκυρας και των Διαποντίων Νησιών είναι ανάστατοι και εκφράζουν την ριζική αντίθεσή τους. Προτείνουμε να συζητηθεί σαν τακτικό θέμα στην Ημερήσια Διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου και να απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση ν’ αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην θαλάσσια περιοχή των Διαποντίων Νησιών και της Β. Κέρκυρας.
4) Οξύνεται και διευρύνεται η ανεργία σ’ όλους τους κλάδους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα στην Ελλάδα και στην Περιφέρειά μας. Πολλοί εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες δουλειάς (π.χ. στην Κέρκυρα περίπου 2000 Ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν πληρώθηκαν δεδουλευμένα του 2011.) Πρόσφατα απολύθηκαν 12 Εργαζόμενοι της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, άλλοι απολύονται από Ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα Νησιά. Προτείνουμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει το θέμα και με ψήφισμά του να απαιτήσει από την κυβέρνηση να παρέμβει για να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να δοθεί άμεσα έκτακτο επίδομα 1500 ευρώ σε όλους τους άνεργους και να ανανεωθούν όλα τα βιβλιάρια υγείας ανεξαρτήτως ενσήμων.
5) Υπάρχει δέσμευσή σας να συζητηθεί το θέμα της Ναυτικής Σχολής (ΑΕΝ) στην Κεφαλονιά που κινδυνεύει να κλείσει. Σας στέλνουμε την εισήγησή μας.