Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Οι ανεμογεννήτριες και πάλι...

Με πρωτοβουλία της κρατικής αρχής ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) επανέρχεται το θέμα εγκατάστασης θαλάσσιων πάρκων-ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά και τις ακτές της βόρειας Κέρκυρας.
Παρά την κάθετη ριζική αντίθεση των κατοίκων και των φορέων της βόρειας Κέρκυρας και των Διαποντίων νήσων στην εγκατάσταση θαλάσσιων Αιολικών πάρκων, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ όπως φαίνεται προωθεί την εγκατάσταση των Αιολικών πάρκων. Προωθεί έτσι την....
 πολιτική της Ε.Ε που με την ατζέντα 2020 απαιτεί την μαζική εγκατάσταση των Αιολικών πάρκων από τους μονοπωλιακούς ομίλους.
Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο στην εγκατάσταση θαλάσσιων Αιολικών πάρκων στην θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας αλλά και πάνω στα νησιά μας για τους εξής βασικούς λόγους:


 Γιατί παραδίδεται ο φυσικός πλούτος της χώρας στην κερδοφορία του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Ο λαός όχι μόνο δεν θα κερδίσει τίποτα, αλλά θα χρυσοπληρώσει το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα
 Γιατί χρησιμοποιούνται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την παράδοσή της στους μονοπωλιακούς ομίλους
 Γιατί καταστρέφουν ανεπανόρθωτα το θαλάσσιο περιβάλλον, απομονώνουν τα Διαπόντια νησιά, καταστρέφουν την παράκτια αλιεία και τον τουρισμό και θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.


Καλούμε τους κατοίκους και τους φορείς της Κέρκυρας:
Να αντιδράσουν στην σχεδιασμένη καταστροφή.
Να οργανώσουν τον μαζικό αγώνα τους.
Να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να καταδικάσουν μαζικά τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου που παραδίδουν τον φυσικό πλούτο της Κέρκυρας και όλης της χώρας στους επιχειρηματικούς ομίλους καταστρέφοντας και το περιβάλλον.
Το ΚΚΕ με τους περιφερειακούς και τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης θα επαναφέρει το θέμα στα όργανα της τοπικής διοίκησης(περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο), όμως ο παράγοντας που θα παίξει καθοριστικό ρόλο είναι η κινητοποίηση του λαού και η πολιτική καταδίκη των κομμάτων που αποδεικνύεται ότι η αντιλαϊκή τους πολιτική καταστρέφει και το περιβάλλον και τη ζωή.


Η Αιολική ενέργεια μπορεί να αξιοποιηθεί με βάση τις λαϊκές ανάγκες ΜΟΝΟ μέσα από έναν ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας.