Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πότε θα γ'ινουν προσλήψεις στο νέο νοσοκομείο;

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
με θέμα: Εκρηκτικά τα προβλήματα στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας από την τεράστια έλλειψη προσωπικού κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής του ΚΚΕ Χ.Χαραλάμπους και αναφέρει:
Το νέο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας δυναμικότητας 330 κλινών άρχισε να λειτουργεί τον Δεκέμβριο του 2010 παρά τις τεράστιες αντιρρήσεις, που εκφράστηκαν από το προσωπικό του νοσοκομείου και όχι μόνο. Αντιρρήσεις που εστιάζονταν στο γεγονός ότι επιχειρείτο η λειτουργία του νέου νοσοκομείου με το ήδη ελάχιστο αριθμητικά προσωπικό του παλιού νοσοκομείου που η δυναμικότητα του ήταν 220 κρεβάτια.
Επιχειρήθηκε δηλαδή να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο - που με τους πιο μέτριους υπολογισμούς χρειάζεται περίπου 900 εργαζόμενους- με το 1/3 περίπου του απαραίτητου προσωπικού. Πολύ σύντομα βέβαια εμφανίστηκαν...
 τεράστιές δυσλειτουργίες, δυσλειτουργίες που δεν μπορούσαν να αποκρυφτούν με τις προσλήψεις ελάχιστου αριθμού, 30 περίπου, εποχικού προσωπικού του οποίου μάλιστα οι συμβάσεις έχουν ήδη λήξει και έχουν απολυθεί. Την ίδια στιγμή αποχωρεί και ικανός αριθμός μόνιμου προσωπικού, που συνταξιοδοτείται χωρίς να γίνεται ούτε σκέψη από τους αρμόδιους για αντικατάσταση του.
Είναι ολοφάνερο ότι κάτω από αυτές τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού τα τμήματα του Γεν. Νοσοκομείου υπολειτουργούν στο σύνολο τους ενώ άλλα, όπως π.χ. ο μαγνητικός τομογράφος, ουδέποτε λειτούργησαν ενώ στην ΜΕΘ, που είναι δυναμικότητας 12 κλινών, λειτουργούν μόνο 4 κρεβάτια. Οι βαρύγδουπες δηλώσεις διάφορων «επισήμων» πώς η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου θα ανακόψει τη «φυγή» των Κερκυραίων ασθενών προς άλλα νοσοκομεία της χώρας πολύ γρήγορα αποδείχθηκαν φενάκη, αφού η ροή των ασθενών όχι μόνο δεν ανακόπηκε αλλά αυξήθηκε κιόλας.
Αυτές τις μέρες μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία δημιουργήθηκε στον Κερκυραϊκό λαό μετά από τη δημοσιοποίηση εγγράφων που αποκαλύπτουν ότι επίκειται το κλείσιμο των τακτικών χειρουργείων λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού. Ανησυχίες που επιχειρήθηκε να διασκεδαστούν με τις προκλητικές δηλώσεις της Δ/σης του Νοσοκομείου πως τα Χειρουργεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν αφού προτίθεται να κόψει τα ρεπό και τις άδειες από τους εργαζόμενους! Σημειωτέον πως στους εργαζόμενους χρωστούνται εκατοντάδες ρεπό και σε πολλούς οι κανονικές άδειες του 2011.
Ολ’ αυτά σε ένα νησί με δεκάδες χιλιάδες κατοίκους και εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες τον χρόνο. Αυτή η κατάσταση υπονομεύει την υγεία του Κερκυραϊκού λαού θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο την ίδια την ζωή αυτών που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του νοσοκομείου αλλά και των τουριστών δυσφημίζοντας την χώρα μας διεθνώς.
Αυτά τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της συνειδητής πολιτικής της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου του κεφαλαίου και της ΕΕ για να προχωρήσει παραπέρα η εμπορευματοποίηση της υγείας για την στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, που επανειλημμένα έχει χαρακτηρίσει το νέο νοσοκομείο της Κέρκυρας σα «διαμάντι», εάν προτίθεται:
Να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις ικανού αριθμού μόνιμου προσωπικού ούτως ώστε να μπορέσει το νοσοκομείο να ξεπεράσει τις δυσλειτουργίες του και να λειτουργήσει με όρους ασφαλείας για εργαζόμενους και ασθενείς.
Να σταματήσουν οι προσερχόμενοι στο νοσοκομείο ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, έλληνες και μετανάστες να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο για εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας τους.