Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δηλώσεις Δ Στραβοράβδη για νέα διοίκηση ΟΛΚΕ

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από τον διορισμό του κ. Σωτήρη Βλάχου, μέλους της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς, στη θέση του νέου Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ), ο Γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Διονύσης Στραβοράβδης ανέφερε:
Παρακολουθούμε κι εμείς τις αντιδράσεις που εκφράζονται. Σημειώνουμε ότι...
δεν πρόκειται για τις διαδικασίες αξιοκρατικής ή μη επιλογής ενός υπηρεσιακού παράγοντα. Πρόκειται για πολιτική θέση. Η επιλογή σε τέτοιες θέσεις χαρακτηρίζει και υπηρετεί την πολιτική και αυτών που επιλέγονται και αυτών που τους επιλέγουν.
Η τρικομματική τροϊκανή κυβέρνηση ψήφισε ήδη το νομοσχέδιο ξεπουλήματος όλης της δημόσιας περιουσίας. Το λιμάνι της Κέρκυρας είναι σε άμεσο κίνδυνο. Και όχι μόνο το λιμάνι, αλλά όλη η παραλιακή ζώνη, όλα τα μικρότερα λιμάνια του νησιού, που η κυβέρνηση φρόντισε να τα μεταφέρει στη δικαιοδοσία του ΟΛΚΕ, ώστε να γίνει ελκυστικότερο το προς πώληση πακέτο.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα, για την ανάπτυξη ενός ευρύτατου κινήματος προστασίας της δημόσιας περιουσίας. Η ΔΗΜ.ΑΡ. και τα στελέχη της, σε ποιά πλευρά θα βρίσκονται;
Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, θα την επαναλαμβάνουμε διαρκώς και θα την παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αντί να ανταποκριθεί σ' αυτή την πρόσκληση ευθύνης για την Αριστερά, η ΔΗΜ.ΑΡ. προτιμά να συνομιλεί με τα κυβερνητικά κέντρα και ν' αναλαμβάνει θέσεις κρατικής διοίκησης.
Ο καθείς κρίνεται και θα κριθεί απ' τις επιλογές του, απ' τις θέσεις του, απ' τις πολιτικές που εκφράζει και υπηρετεί.