Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Αστυνομική ειχείρηση σε καταυλισμό ΡΟΜΑ

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε  (8-01-2012)  στον καταυλισμό ΡΟΜΑ, στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη στην Κέρκυρα, καθώς και σε άλλες περιοχές, όπου διαμένουν Ρομά, από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής απρόκλητης επίθεσης σε βάρος αστυνομικού κλιμακίου έρευνας και του εισαγγελικού λειτουργού που παρίστατο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά , 67 αστυνομικοί διαφόρων....
 υπηρεσιών (ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ, Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας και άλλων Υπηρεσιών), δύο (2) αστυνομικοί σκύλοι για τον εντοπισμό όπλων – εκρηκτικών υλών και ναρκωτικών, καθώς και γερανοφόρο όχημα της τροχαίας.
Κατά τους στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους και τις έρευνες σε οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντοπίστηκε εντός των ορίων του αυτοφώρου, ένας από τους τέσσερις Ρομά, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί ως δραστών της χθεσινής επίθεσης Πρόκειται για έναν 28χρονο ημεδαπό Ρομά, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμη.
Στο πλαίσιο των ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν δεκαπέντε (15) έρευνες σε οικίες, ενώ επιπλέον:
Ελέγχθηκαν: 42 άτομα και προσήχθησαν 14 άτομα.
Συνελήφθησαν συνολικά τρία άτομα, ο 28χρονος ημεδαπός Ρομά και δύο ακόμη Υπήκοοι Πακιστάν για παράνομη είσοδο στην χώρα .


Κατασχέθηκαν :
• ένα αυτοσχέδιο μεταλλικό φτυάρι με το οποίο οι δράστες τραυμάτισαν στο κεφάλι τον Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
• ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο
• δύο τηλεοράσεις LCD
• ένα DVD
• ασημένια ταυτότητα χειρός
Παράλληλα βρέθηκαν και άλλα αντικείμενα για τα οποία ερευνάται το ενδεχόμενο να αποτελούν προϊόντα κλοπής.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραστών
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.