Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Αλαβάνος: Ενωμένη σύσσωμη η Αριστερά στις εκλογές

Συνολική παύση πληρωμών, επιστροφή στη δραχμή, άρνηση υπογραφής της δανειακής σύμβασης και ενωμένη σύσσωμη η Αριστερά στις εκλογές, γιατί αλλιώς θα είναι «καλλιστεία» του δικομματισμού και γι΄αυτό δεν θα συμμετάσχει σε αυτές το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» , είπε ο επικεφαλής του Μετώπου, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.
Μιλώντας σε εκδήλωση που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από την «Αριστερή Ανασύνθεση», ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι είναι σημαντικό να μην υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με την τρόικα και σημείωσε:....
«Η μόνη λύση είναι εδώ και τώρα συνολική παύση πληρωμών. Ο ελληνικός λαός δεν αναγνωρίζει τα δάνεια, δεν αναγνωρίζει ξένους κηδεμόνες, η προώθηση μας σε ένα εθνικό νόμισμα το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα να ξανακινηθεί μια οικονομία η οποία σήμερα πεθαίνει».
Εκτίμησε ότι οι πολίτες στρέφονται στην Αριστερά, η οποία όμως αντιμετωπίζει μια διαίρεση, που δεν ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών. Τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης κοινού εκλογικού μετώπου της Αριστεράς στις προσεχείς εκλογές και σχολίασε:
«Θα είναι υποτιμητικό για την Αριστερά να συμμετάσχει σε εκλογές καλλιστείων, ποιο από τα δικά της σχήματα θα πάρει περισσότερους ψηφοφόρους, σε μια Βουλή που θα ελέγχει τελικά πάλι ο δικομματισμός», γι΄αυτό εφόσον δεν υπάρξει ενιαίο μέτωπο της Αριστεράς, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, δεν θα λάβει μέρος σε αυτές.
Στην εκδήλωση ήταν ομιλητές οι Αλέκος Αλαβάνος (Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής), Χαρίλαος Αρχοντής (Κομμουνιστική Ανανέωση), Γιώργος Κρεασίδης (Νέο Αριστερό Ρεύμα), Π. Σωτήρης (Αριστερή Ανασύνθεση)