Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Βοήθεια μας....(Και το καταπέτασμα του Δημαρχείου εφωτίσθη και έλαμψαν τα υποδήματα του Ιωάννη...)

Το Δήμαρχο Κέρκυρας Ιωάννη Τρεπεκλή, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο ο Πρέσβης της Μάλτας στην Ελλάδα, κ. Walter Balzan.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ίδρυσης του προξενείου της Μάλτας στην Κέρκυρα αλλά και των εγκαινίων της έκθεσης, με θέμα τη μετανάστευση των Μαλτέζων στην Κέρκυρα και τις σημαντικότερες προσωπικότητες της κοινότητάς τους στο νησί μας.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης, στο Ανάκτορο "Μιχαήλ και Γεωργίου", σήμερα στις...
18:30 μ.μ.
Ο Πρέσβης εξέφρασε το θαυμασμό του για το νησί μας και δήλωσε εντυπωσιασμένος όχι μόνο από το πλήθος των μαλτέζικων ονομάτων που υπάρχουν στη Κέρκυρα αλλά και από το ότι οι φέροντες τα ονόματα, γνωρίζουν λεπτομέρειες για την καταγωγή της οικογένειάς τους.
Ο Δήμαρχος και ο κ. Walter Balzan συζήτησαν σε πολύ φιλικό κλίμα και δεσμεύτηκαν ότι μέσω του προξένου κ. Σ. Γαούτση, θα επανενεργοποιήσουν τις διαδικασίες για αδελφοποίηση του Δήμου Κέρκυρας, με πόλεις της Μάλτας, που είχαν ξεκινήσει προ πενταετίας, στην προηγούμενη θητεία του κ. Τρεπεκλή.