Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο νέος Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, επισκέφτηκε σήμερα ο νέος Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γεώργιος Μπίκας, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Διοικητή της Π.Υ. Κέρκυρας, Ανδρέα Ρίζο.
Στο πλαίσιο αυτής της εθιμοτυπικής επίσκεψης, υπήρξε ευκαιρία ευρείας συζήτησης και ενημέρωσης του Περιφερειάρχη για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στην Π.Υ. τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και σε επίπεδο Π.Ε.....
Κέρκυρας.
Ειδικότερα, ο κ. Περιφερειάρχης παρότρυνε το νέο Περιφερειακό Διοικητή να μελετήσει το θέμα των αναγκών των κατά τόπους Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής και να ετοιμάσει πρόταση προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, αγοράς εξοπλισμού για όλα τα νησιά, φέρνοντας ως παράδειγμα την Τροχαία.
Στα συγκεκριμένα προβλήματα της στέγασης των Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής, στην Κέρκυρα, αναφέρθηκε εκτενώς ο κ. Ρίζος, ο οποίος, εκτός αυτού, έθεσε –επιτακτικά- την άμεση αναγκαιότητα εφαρμογής της πρότασης της Π.Υ. σε ότι αφορά το Ιστορικό Κέντρο της Κέρκυρας – Μνημείο Ουνέσκο, προκειμένου να μην κινδυνεύσει – σε μια ενδεχόμενο πυρκαγιά – η πόλη και, κυρίως, το «Καμπιέλο».


Πρόληψη και όχι καταστολή των πυρκαγιών


Η συζήτηση πυροδότησε αναφορές και στις καταστροφικές πυρκαγιές, που γίνονται κάθε καλοκαίρι στα νησιά, με τον Περιφερειακό Διοικητή να τονίζει ότι «εμείς διακινδυνεύουμε τη ζωής μας, κάνουμε «πόλεμο» σε καιρός ειρήνης και αυτό που μας ενδιαφέρει, πρωτίστως, είναι η πρόληψη των πυρκαγιών και όχι η καταστολή και η εκ των υστέρων παρέμβαση».
Σημειώνεται ότι ο νέος Περιφερειακός Διοικητής έχει διατελέσει, επί...
 οκτώμισι χρόνια Διοικητής στην Π.Υ. Λευκάδας και, όπως ο ίδιος δήλωσε, έφυγε από το νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις σε ότι αφορά στη συνεργασία που είχε με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους, ενώ εξήρε τόσο την ομορφιά της Λευκάδας όσο και αυτή της Κέρκυρας που άρχισε να γνωρίζει.


Κλείνοντας τη συζήτηση ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι καλό θα είναι να υπάρχει στενή συνεργασία, σε περιόδους που δεν υπάρχουν πυρκαγιές, έτσι ώστε να προγραμματίζονται ενέργειες που θ’ αποσκοπούν στην όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη πρόληψη του φαινομένου, που, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια πλήττει τα νησιά μας τους θερινούς μήνες.