Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις συγκυβέρνησης – τρόικας & τα νέα μέτρα στους μισθούς και τα εργασιακά

Σε πλήρη συστράτευση η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με την Τρόικα και το κεφάλαιο κλιμακώνουν τη γενικευμένη επίθεση στους εργαζόμενους.
Στο στόχαστρο βρίσκονται:
- H κατακρεούργηση των μισθών.
- O 13ος και 14ος μισθός που θα οδηγήσει σε μείωση του ετήσιου εργατικού εισοδήματος πάνω από 15%.
- Οι ωριμάνσεις στους μισθούς που είναι γνωστές ως τριετίες.
- Οι συλλογικές συμβάσεις και τα εργατικά δικαιώματα που....
καθορίζονται από αυτές.
- Το ύψος των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ, ΟΕΚ κλπ.
Είναι οι αλλαγές που χρόνια μεθοδικά προωθούσε το κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τώρα με την κρίση αξιοποιεί την ευκαιρία για να τα σαρώσει όλα.
Η εργατική τάξη και γενικότερα οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν τους εκβιασμούς και τα διλήμματα που ξεδιάντροπα χρησιμοποιούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας για να γονατίσουν τον λαό.
Με τις αλλαγές αυτές επιδιώκουν να φορτώσουν και άλλα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, να μειώσουν δραστικά την τιμή της εργατικής δύναμης ώστε να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Δεν είναι ο εργάτης και η εργασία του κόστος, όπως θέλουν να τον εμφανίσουν για να τον αφοπλίσουν. Ο εργάτης με την δουλειά του είναι που παράγει τον πλούτο και ο καπιταλιστής ποτέ δεν πληρώνει όλη την εργασία του, αλλά μόνον ένα μέρος του, όποιος και αν είναι ο μισθός που παίρνει. Το άλλο μέρος μετατρέπεται σε κέρδος.
Κόστος για την κοινωνία δεν είναι ο εργάτης, αλλά οι καπιταλιστές που σφετερίζονται τον πλούτο που αυτός παράγει.
Ο κοινωνικός διάλογος που γίνεται με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ αυτά τα μέτρα θέλει να νομιμοποιήσει. Ο ισχυρισμός ότι δήθεν η ΓΣΕΕ δεν συζητά άλλα θέματα εκτός από το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος είναι υποκριτικός.
Η απαλλαγή που επιδιώκει το κεφάλαιο από το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος» θα έχει σαν συνέπεια την επιδείνωση των όρων ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
Η ίδια άλλωστε η ζωή έχει δείξει ότι μέσα από τους κοινωνικούς διαλόγους προετοιμάζεται το έδαφος για τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Δεν πρέπει να υπάρξει ώρα χαμένη.
Ξεσηκωμός σε όλους τους χώρους δουλειάς για να εμποδίσουμε την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου να προχωρήσει στη σφαγή των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων είτε με ένα τερατούργημα - νομοσχέδιο καλυμμένο με την απόφαση του αντεργατικού κοινωνικού διαλόγου, είτε να περάσουν τα μέτρα σαν τον κλέφτη, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, διαδικασία που επανειλημμένα έχει καταγγείλει η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.
Σε αυτή τη σκληρή αναμέτρηση οι βουλευτές του ΚΚΕ θα βρίσκονται μαζί με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, για να αποτρέψουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται και θα κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της εξουσίας των μονοπωλίων.
Εκλογές τώρα που για να έχουν θετικά αποτελέσματα για τον λαό πρέπει να τσακίσει πολιτικά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και τους διαθέσιμους και πρόθυμους συνοδοιπόρους τους, είτε σε κυβερνητικό επίπεδο είτε σε στρατηγική υπηρέτησης και ανοχής των επιλογών των μονοπωλίων. Ο λαός να ξεπεράσει τα κάθε λογής αναχώματα. Να στηρίξει αποφασιστικά το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που φοβάται η πλουτοκρατία και η εξουσία των μονοπωλίων.