Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Υπεγράφη ΠΣ για την Εθνικής Αντιστάσεως

Υπογράφηκε στις 5 του μήνα στο Δημαρχείο Κέρκυρας, η Προγραμματική Σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση Ανακατασκευής Οδού Εθνικής Αντιστάσεως», μεταξύ του Δήμου Κέρκυρας και της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας. Η Προγραμματική Σύμβαση ήταν αναγκαία για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου ως υποέργο στο ήδη κατασκευασθέν τμήμα, από είσοδο αλιευτικών καταφυγίων έως τη...
 διασταύρωση με Εθνική Παλαιοκαστρίτσας.
Πρώτος των συμβαλλομένων είναι ο Δήμος Κέρκυρας ως κύριος της οδού (δημοτική οδός) και δεύτερος των συμβαλλομένων είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία και θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου. Το μήκος της οδού που θα ανακατασκευαστεί, είναι 700 μέτρα και ο προϋπολογισμός του €1.200.000. Το έργο θα δημοπρατηθεί εντός του έτους, και θα ολοκληρωθεί 9 μήνες μετά τη δημοπράτησή του.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου δήλωσε τα εξής: «Κάνουμε ποδαρικό από το Δήμο Κέρκυρας με ένα πολύ σημαντικό έργο, η ολοκλήρωση του οποίου θα αναβαθμίσει την εικόνα της πόλης μπροστά από το λιμάνι και θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη».
Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Κέρκυρας Ιωάννης Τρεπεκλής, χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα, αφού ξεκίνησε η συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με ένα έργο στην καρδιά της πόλης της Κέρκυρας με την ολοκλήρωση του οποίου θα αποκατασταθεί η εικόνα στην περιοχή του λιμανιού. «Το κράτος έχει εγκαταλείψει την περιφέρεια» τόνισε ο Δήμαρχος «και χρειάζεται να συνεχίσουμε σε πνεύμα συνεργασίας Δήμος και Περιφέρεια για να αντιμετωπίσουμε τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής μας».
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης δήλωσε: «Δουλέψαμε σκληρά το χρόνο που μας πέρασε και προετοιμάσαμε μια σειρά από σημαντικά έργα. Το νέο χρόνο η Κέρκυρα θα μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο, με έργα που κυρίως αφορούν το οδικό δίκτυο και τα λιμάνια».