Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΤΑ: Μείον 150 εκατ. ευρώ με τη συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας

ΠΗΓΗ:http://www.aftodioikisi.gr/


Μείωση της ΣΑΤΑ κατά ¼ του συνολικού ποσού των 600 εκατ. ευρώ που έχει προβλεφθεί το 2012 για τους δήμους περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας, που αναμένεται να επικυρωθεί στη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για 150 εκατ. από τα 400 εκατ. ευρώ που συμφωνήθηκε να μειωθεί το Πρόγραμμα...
 Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την τρόικα.
Πάντως, ως προς τη μείωση των δαπανών της Αυτοδιοίκησης κατά 300 + 100 εκατ. ευρώ που προκάλεσε τον ξεσηκωμό των δημάρχων οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Το πιθανότερο σενάριο, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, είναι ότι τελικώς δε θα περικοπούν τα χρήματα αυτά, αλλά κανείς δε γνωρίζει τι θα γίνει τελικώς με τα 450 εκατ. ευρώ που δε γράφηκαν στον Προϋπολογισμό από λάθος.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα, τα τρία αυτά θέματα (300+100, 450 και 150 εκατ. της ΣΑΤΑ) για την ακρίβεια, πρόκειται να τεθεί «προ ημερησίας διάταξης» από τις ηγεσίες της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ κατά τη σημερινή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, όπου βασικό θέμα συζήτησης είναι ο «Καλλικράτης 2».