Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Διαβεβαιώσεις στην Α. Γκερέκου ότι δεν καταργείται η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕΚ παρέστη σήμερα η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα Γκερέκου, με αφορμή πληροφορίες των τελευταίων ημερών περί κατάργησης της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων της Κέρκυρας. Στη συνεδρίαση συμμετείχε επίσης....
 η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κ. Μπέη, εκπρόσωποι των εργαζομένων καθώς επίσης ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ναυπλίου.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξήγησαν στην κ. Γκερέκου πως υπάρχει εντολή από το Υπουργείο Οικονομικών για μείωση του προϋπολογισμού του ΟΤΕΚ κατά 2, 5 εκ. ευρώ, γεγονός που συνεπάγεται τη μείωση λειτουργικών δαπανών, κυρίως ενοικίων, οι οποίες επιβαρύνουν σημαντικά τον προϋπολογισμό του ΟΤΕΚ. Οι τουριστικές σχολές που ανά την Ελλάδα δεν στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια είναι εκείνες της Κέρκυρας, του Ναυπλίου και της Αλεξανδρούπολης.
Από την πλευρά της η κ. Γκερέκου αντέτεινε ότι η Σχολή της Κέρκυρας για περισσότερα από τριάντα χρόνια έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην τοπική τουριστική οικονομία και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της. Έχει σημαντικά λιγότερα λειτουργικά έξοδα σε σχέση με άλλες σχολές καθότι το ενοίκιο ανέρχεται ετησίως στις 116.000 ευρώ για την εκπαίδευση 300 σπουδαστών, όταν στην Αλεξανδρούπολη ξεπερνά τις 500.000 ευρώ για σαράντα σπουδαστές. Το κτίριο επίσης πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τις ανάγκες της τουριστικής εκπαίδευσης ενώ έχει και όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Η κατάργηση του αποδυναμώνει όχι μόνο την Κέρκυρα αλλά και υπόλοιπα Επτάνησα και τη Δυτική Ελλάδα, καθώς το πλησιέστερο βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.
Κατόπιν τούτων, η κ. Γκερέκου απέσπασε τη ρητή διαβεβαίωση τόσο της κ. Μπέη όσο και του Πρόεδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου ότι η Τουριστική Σχολή της Κέρκυρας δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καταργηθεί. Οι όποιες περικοπές γίνουν προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι, θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα για όλη την Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επηρεάσουν ούτε την ποιότητα ούτε τα χαρακτηριστικά της παρεχόμενης εκπαίδευσης.