Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ)


Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με το νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΚΕ, Σωτήρη Βλάχο και συζήτησαν θέματα που αφορούν στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, όπως τα μεγάλα έργα τα οποία βρίσκονται υπό εξέλιξη.
Ο Περιφερειάρχης καλωσόρισε το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο λέγοντας:...
«Με χαρά σήμερα δέχθηκα την επίσκεψη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.ΚΕ, Σωτήρη Βλάχου, ήταν μια εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική συνάντηση, γιατί έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τον Ο.Λ.ΚΕ και το λιμάνι το οποίο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του νησιού μας».
Και συνέχισε ο Περιφερειάρχης τονίζοντας: «Ο κ. Βλάχος προέρχεται από την Αυτοδιοίκηση, πρώην Δήμαρχος, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος και σήμερα Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης στο Περιφερειακό μας Συμβούλιο. Είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες και από τη νέα του θέση».
Ο Περιφερειάρχης, στο πλαίσιο της συζήτησης με τον κ. Βλάχο, έθεσε θέματα που αφορούν στα μεγάλα έργα όπως τον προσήνεμο μόλο, ένα έργο η ολοκλήρωση του οποίου θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού που αφορά τις κρουαζιέρες, το έργο της μαρίνας στο Καφέ Γυαλί, που αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό στον τομέα του γιώτινγκ επισημαίνοντας ότι αναμένεται να επανακινήσουν οι εργασίας στο αμέσως προσεχές διάστημα και τέλος στο έργο αναστήλωσης του στο τείχους του ΝΑΟΚ και της παραλιακής της Γαρίτσας, για το οποίο είναι ολοκληρωμένη η μελέτη και αναμένεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Ο κ. Σπύρου επεσήμανε στο νέο Διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Λ.ΚΕ το έλλειμμα του θεσμικού πλαισίου που ορίζει τη λειτουργία του Οργανισμού και δεν προβλέπει την εκπροσώπηση της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού στο Δ.Σ.
Επίσης ο κ. Σπύρου επεσήμανε την ανάγκη να αποχαρακτηρισθεί από λιμενική ζώνη, η περιοχή από τον Ανεμόμυλο μέχρι την Πλατεία της Σπηλιάς και να αποδοθεί στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση.
Από την πλευρά του, ο κ. Βλάχος τόνισε ότι: «Ζήτησα να επισκεφθώ τον Περιφερειάρχη, γιατί προέρχομαι από την αυτοδιοίκηση και θεωρώ ότι έχει πολύ σημαντικό ρόλο στα θέματα του Ο.Λ.ΚΕ, όπως θεωρώ δίκαιο να μετέχει στη Διοίκηση του Οργανισμού. Άλλωστε έχω κάνει και εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να περάσουν τα μικρά λιμάνια στη τοπική αυτοδιοίκηση. Με το κύριο Περιφερειάρχη, εκτός από τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως είναι ο προσήνεμος μόλος και η μαρίνα αλλά και το λιμάνι της Ερείκουσας, συζητήσαμε, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου και θέματα που αφορούν στη βελτίωση των υπηρεσιών στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων».