Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝ:ΟΧΙ στο κλείσιμο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας

Σχετικά με την σχεδιαζόμενη κατάργηση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Διονύσης Στραβοράβδης σε δηλώσεις του ανέφερε:
Έγινε γνωστή η πρόθεση, ίσως και ειλημμένη απόφαση, του Υπουργείου Πολιτισμού, να κλείσει τον Ιούνιο, μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου, η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας.
Η σημασία της σχολής αυτής για το νησί μας, τους κατοίκους, τους νέους εκπαιδευόμενους, τον τουρισμό, είναι καταφανής.
Η σκέψη για κατάργηση της σχολής δείχνει μικροψυχία, αναλγησία,....
μίσος κατά της κοινωνίας, και στην προκειμένη περίπτωση κατά της Κερκυραϊκής κοινωνίας.
Τελικά ο καιάδας στον οποίο ρίχνουν την κοινωνία, την οικονομία, τη νέα γενιά, είναι βαθύτερος απ' ότι μπορεί κανείς να φανταστεί!
Ως ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλώνουμε την αντίθεσή μας, τη διαμαρτυρία μας, την απαίτησή μας να μην προχωρήσει αυτή η ανάλγητη, καταστροφική και εντελώς αδικαιολόγητη σκέψη.
Σε ποιόν, όμως, να διαμαρτυρηθούμε;
Στον κύριο Γερουλάνο; Είναι ακόμη υπουργός, με τους πολιτιστικούς θησαυρούς της χώρας μας λεία στα χέρια ληστών και αρχαιοκάπηλων;
Στην βουλευτή μας, την κυρία Γκερέκου; Μα είναι τόσο απασχολημένη με τα εκατομμύρια που δήθεν θα μας φέρει για τη δήθεν τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας! Ποιά τουριστική ανάπτυξη; Χωρίς ούτε καν μια σχολή τουριστικής εκπαίδευσης;
Ακόμη μια φορά, το ξαναλέμε: Δεν έχουν σκοπό ν' αφήσουν τίποτε όρθιο σ' αυτή τη χώρα, σ' αυτό το νησί. Είναι επικίνδυνοι. Πρέπει να φύγουν, τώρα.