Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ερώτηση ΚΚΕ για τις κατοικίες του ΟΕΚ

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Θέμα: Να αποδοθούν άμεσα στους δικαιούχους τα διαμερίσματα του Οργανισμού της Εργατικής Κατοικίας .
Είναι πασίγνωστο πως το ΚΚΕ αντιτάχθηκε με όλες του τις δυνάμεις, μέσα και έξω από την Βουλή, στο Μνημόνιο ΙΙ με το οποίο συνθλίβονται κατακτήσεις δεκαετιών. Μια από αυτές τις κατακτήσεις είναι οι Οργανισμοί Εργατικής...
Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ). Για τις καταστροφικές συνέπειες της κατάργησης των 2 αυτών Οργανισμών πρόσφατα το ΚΚΕ κατέθεσε αναλυτική επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας.
Παράλληλα υπάρχουν πολυάριθμες περιπτώσεις πολύμηνης καθυστέρησης της παράδοσης χιλιάδων διαμερισμάτων του ΟΕΚ στους νόμιμους δικαιούχους τους σε όλη την Ελλάδα. Μια από αυτές είναι στην Κέρκυρα όπου οι 176 εργατικές κατοικίες στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη της Κέρκυρας που στις 19/10/2010 κληρώθηκαν νόμιμα σε αντίστοιχους δικαιούχους και ακόμα δεν έχουν παραδοθεί προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε εκατοντάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες. Ο λόγος είναι ότι υπολείπονται αναγκαίες κατασκευαστικές εργασίες προκειμένου να καταστούν κατοικήσιμες που δεν εκτελούνται εξαιτίας της διακοπής της χρηματοδότησης.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την παράδοση, χωρίς καμία νέα επιβάρυνση, στους νόμιμους δικαιούχους των διαμερισμάτων του ΟΕΚ.


Οι βουλευτές


Μπάμπης Χαραλάμπους
Νίκος Καραθανασόπουλος
Νίκος Μωραΐτης