Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Επιστολή Γκερέκου στον Σπύρου για το Ινστιτούτο Ελαίας

Αξιότιμε κ. Σπύρου
Όπως γνωρίζετε, η Χορωδία Κέρκυρας, ένα από τα πλέον σημαντικά πολιτιστικά σωματεία του νησιού, βρίσκεται εδώ και καιρό σε αναζήτηση στέγης προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ένα διαχρονικό αίτημα του καλλιτεχνικού κόσμου της...
Κέρκυρας, αυτό της δημιουργίας Ακαδημίας Μουσικής.
Ένας από τους πλέον ενδεδειγμένους χώρους γι’ αυτό το εγχείρημα είναι το ισόγειο του κτιριακού συγκροτήματος του Ινστιτούτου Ελαίας, συνολικού εμβαδού 390 τ.μ., ο οποίος βρίσκεται σήμερα σε αχρησία.
Επειδή ο χώρος αυτός ανήκει στο Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας, επισκέφτηκα πρόσφατα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος μου κατέστη σαφή την πρόθεση του Υπουργείου να παραχωρήσει το εν λογω οίκημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με σκοπό την αποκλειστική του χρήση από την Χορωδία Κέρκυρας. Με δεδομένο ότι η κίνηση αυτή θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην πολιτιστική ανάπτυξη της Κέρκυρας, σας παρακαλώ όπως ενεργήσετε για την υποβολή επίσημου αιτήματος προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με σκοπό την παραχώρηση του οικήματος προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Είναι αυτονόητο πως είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία για το θέμα αυτό.
Με εκτίμηση
Άντζελα Γκερέκου