Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΕΝΑΚ: ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΑΜΑΡΙΑ

Τα νταμάρια Χωροεπισκόπων, έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι είναι μία τελειωμένη υπόθεση. Ιδιαίτερα μετά και την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ που δώσαμε πέρυσι στη δημοσιότητα, το ζήτημα έκλεισε οριστικά. Η καταστροφή που έγινε εκεί, για πολλές δεκαετίες, ορατή και πανθομολογούμενη καταστροφή, πήρε τέλος.
Έχουμε και στο παρελθόν αναφερθεί και καταγγείλει δημόσια, τις...
απονενοημένες απόπειρες των λατομικών εταιρειών και συμφερόντων να «παρακάμψουν» όλα τα ισχυρά και ακλόνητα δεδομένα και να συνεχίσουν την ακόρεστη, την ατελείωτη (αλλά κερδοφόρα για αυτούς) καταστροφή. Έχουμε αναφερθεί και στην συνεχώς επαναλαμβανόμενη και σαφώς διακριτή, δια γυμνού οφθαλμού «συμμαχική εύνοια» του περιφερειάρχη κ. Σπύρου και συνεργατών του προς τις αδιανόητες επιδιώξεις των λατομικών εταιρειών. Ο κ. Σπύρου εκτίθεται πολύ και συνεχώς σε αυτήν την ιστορία..
Η ΕΝΑΚ θεωρεί τα νταμάρια Χωροεπισκόπων οριστικά κλειστό θέμα. Αυτή είναι η αντικειμενική πραγματικότητα του ζητήματος, σε όλες τις πλευρές του, νομοτυπικές και ουσιαστικές. Καλούμε όλους τους φορείς, θεσμικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς, να το επαναλάβουν προς κάθε κατεύθυνση, δηλαδή να επαναλάβουν τα αυτονόητα. Επίσης καλούμε τις πολιτικές και διοικητικές αρχές να μην χρεωθούν το ασήκωτο βάρος ενός τεράστιου σκανδάλου.