Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Μετά από ενάμιση χρόνο στο Δήμο της Κέρκυρας, σήμερα ανακάλυψαν ότι κάποιοι έπαιρναν παράνομα προνοιακά επιδόματα...

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας, σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε σήμερα το πρωί, αναφέρθηκε στη προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος στην Κοινωνική πολιτική. «Από την αρχή της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην στήριξη των συμπολιτών μας, που έχουν ανάγκη», δήλωσε ο κ. Τρεπεκλής. «Σήμερα μετά από σύσκεψη με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής -...
 Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αλέκο Πουλή και τον προϊστάμενο του Γραφείου κ. Μιχαλά, διαπιστώθηκε η σοβαρή δουλειά που έχει γίνει στον έλεγχο των προνοιακών επιδομάτων. Έγινε εξονυχιστικός έλεγχος σε 2.500 φακέλους και διαπιστώθηκε ότι κάποιοι έπαιρναν παράνομα το επίδομα. Σκοπός αυτού του ελέγχου είναι να δίνονται προνοιακά επιδόματα, σε όσους τα δικαιούνται και τα έχουν πραγματικά ανάγκη».
Ο Δήμαρχος αφού συνεχάρη την αρμόδια υπηρεσία για την δουλειά που κάνει, ανακοίνωσε τη δημιουργία του κοινωνικού Παντοπωλείου. «Στην αρχή θα λειτουργήσει προσωρινά στο Δημοτικό Θέατρο μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, στην συνέχεια με τη συνεργασία του Ιατρείου, της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας και του συλλόγου Φαρμακοποιών Κέρκυρας, θα δημιουργήσουμε το Κοινωνικό Φαρμακείο».
Τέλος ο Δήμαρχος ανακοίνωσε, ότι ύστερα από συνεχείς πιέσεις του Δήμου, αποδόθηκαν οι αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς, ύψους 550.000 ευρω.