Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Συνάντηση Δένδια – Σπύρου για τα έργα σε Προσήνεμο και Σπηλιά

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρο Σπύρου, πραγματοποίησε το Σάββατο 24/03/2012 ο Νίκος Δένδιας, με αντικείμενο τα έργα βελτίωσης των λιμενικών υποδομών του Ν. Κέρκυρας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των έργων του προσήνεμου λιμενοβραχίονα και του Καταφυγίου μεσαίων και μεγάλων τουριστικών σκαφών, έργα με αδιαμφισβήτητα οφέλη για την...
 τοπική οικονομία.
Ως προς το έργο του προσήνεμου μόλου (επέκταση προβλήτας κρουαζιεροπλοίων), επισημάνθηκε η απόλυτη ανάγκη διασφάλισης χρηματοδότησης των 10 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου, μέσω εγγραφής σχετικής πίστωσης στο ΠΔΕ, ώστε, μετά τη διετή αδράνεια της προηγούμενης κυβέρνησης, να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιστροφής στην Ε.Ε. 13 εκατ. ευρώ, ποσό που έχει ήδη καταβληθεί από τη Διαχειριστική Αρχή του ‘INTEREG III’ για το έργο.
Για το έργο του Καταφυγίου τουριστικών σκαφών μεσαίου και μεγάλου μεγέθους στην προκυμαία του ιστορικού κέντρου της πόλης της Κέρκυρας, επισημάνθηκε ότι πρόκειται για έργο απόλυτης προτεραιότητας για την αναζωογόνηση της παλαιάς πόλης. Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 8,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Ο κ. Δένδιας, αφού εξήρε τη συμβολή της ΠΙΝ και προσωπικώς του Περιφερειάρχη στην προσπάθεια επανεκίνησης των εργασιών, σημείωσε την πρόθεσή του να συμβάλει στην επιτάχυνση των ρυθμών των εργασιών, ώστε αυτές να ολοκληρωθούν εντός του 2013, στόχος που θεωρείται απόλυτα εφικτός.