Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος

Επίκαιρη Ερώτηση με αριθμό 559/21-2-20012 του Βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Αντωνίου Σκυλλάκου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τη δημιουργία ενιαίου φορέα δασοπροστασίας με μόνιμο προσωπικό. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ: Φαίνεται, κύριε Πρόεδρε, ότι ένα ακόμη θύμα από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις είναι και τα δάση...
. Σε δυο τομείς χειροτερεύει η κατάσταση: Στο ποιος είναι ο φορέας προστασίας των δασών και τι θα γίνει με αυτόν τον φορέα –αν θα μπορεί δηλαδή, να ανταποκριθεί όπως είναι, μόνη της η Πυροσβεστική και επικουρικά οι δασάρχες της κάθε περιοχής όπου έχουμε πυρκαγιές- και τι θα γίνει με το προσωπικό. Είναι επαρκές δηλαδή, το προσωπικό για την προστασία των δασών.
Θα ξεκινήσω από το δεύτερο, από τους δασοπυροσβέστες.
Γνωρίζετε κύριε Υπουργέ, καλύτερα από εμένα ότι μέχρι πέρυσι εργάζονταν σαν συμβασιούχοι για οκτάμηνο 5.500 εποχιακοί δασοπυροσβέστες. Κάνατε έναν διαγωνισμό. Προσλήφθηκαν περίπου 3.500 από αυτούς. Έμειναν 2.000 στον αέρα, 1000 σαν επιλαχόντες και 1000 που δεν πληρούσαν τα κριτήρια πρόσληψης.
Το ερώτημα χρειάζεται μια σαφή απάντηση. Τι πρόκειται να γίνει με αυτούς τους 2000; Και το λέω αυτό και από άποψη προστασίας των δασών, διότι βεβαίως δεν μπορεί να έχεις 5.500 και την επόμενη χρονιά να γίνονται 3.500 που θα κάνουν περιπολίες και θα επεμβαίνουν όταν θα παίρνει φωτιά το δάσος. Δεν είναι δυνατόν να μειωθεί ο αριθμός τους κατά 2000. Είναι ζημιά για το δάσος. Μειώνεται η προστασία του. Και επίσης υπάρχει το κοινωνικό πρόβλημα αν αυτοί οι άνθρωποι ζουν οικογένειες. Είναι 2000 άνθρωποι και τους πετάτε στο δρόμο. Απαντήστε μου σε αυτό.
Το δεύτερο που θέλω να σημειώσω είναι ότι όπως γίνεται και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, καταργείτε οργανικές θέσεις από την Πυροσβεστική με νομοσχέδιο και είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου. Έλειπαν 4000 μέχρι σήμερα και έρχεστε να τις καταργήσετε για να μη διεκδικεί ο κόσμος προσλήψεις τη στιγμή που είναι αναγκαίες. Δεν καλύπτονται από τους 3.500 του διαγωνισμού. Από τους 4.000, τους 3.500 τις είχατε ως συμβασιούχους και νωρίτερα. Γι’ αυτό λέω ότι τα δάση είναι θύμα στο Μνημόνιο και στην πολιτική σας.
Έρχομαι τώρα στο άλλο ζήτημα. Όλοι οι κοινωνικοί φορείς που ασχολούνται με τα δάση, συνδικαλιστικοί φορείς, ΓΕΟΤΕ, προτείνουν κάτι. Αν θυμάμαι καλά και στο κοινό πόρισμα όλων των κομμάτων που είχε βγει πριν από πολλά χρόνια για τα δάση, η πρόταση ήταν να υπάρχει ενιαίος δημόσιος φορέας δασοπροστασίας και για την καταστολή και για την πρόληψη και για την αποκατάσταση και για την ανάπτυξη των δασών με ενίσχυση και της δασικής υπηρεσίας. Όλοι ασχολούνται με τα δάση προτείνουν το ίδιο πράγμα και είναι μεγάλη κληρονομιά από τους παλαιότερους τα δάση τα οποία δυστυχώς μειώνονται.
Και έρχεται και νομοσχέδιο στη Βουλή που παρεκκλίνει από τις διατάξεις του νόμου 998/1979 κόντρα στο Σύνταγμα, για να μπορούν να πάψουν να είναι δάση εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες. Και δεν λέω γι’ αυτά που καλλιεργούν αγρότες αλλά για άλλα που θα είναι για επιχειρηματικές ή οικιστικές δραστηριότητες.
Σας παρακαλώ απαντήστε στα κρίσιμα αυτά ζητήματα. Τι θα γίνει με το δάσος; Πώς θα προστατευθεί καλύτερα; Τι θα γίνει με τους 2000 ανθρώπους που περιμένουν να δουν τι θα γίνει;
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΟΘΩΝΑΣ (Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη):
Ο κύριος συνάδελφος με την επίκαιρη ερώτησή του θέτει δύο θέματα για τα οποία θέλω εξ αρχής να τον διαβεβαιώσω ότι κρούει θύρες ανοικτές. Τόσο η διαχείριση της δασικής περιουσίας και της δασοπροστασίας όσο και η στελέχωση του πυροσβεστικού σώματος είναι θέματα στα οποία η ευαισθησία μας συμπίπτει και αποτελούν για την Κυβέρνηση θέματα μεγίστης προτεραιότητας. Βέβαια, τα δύο θέματα που τίθενται είναι θέματα διαφορετικής δυναμικής και διαφορετικής ευρύτητας.
Θα ξεκινήσω λοιπόν από το πιο ευρύ θέμα που είναι το θέμα της διαχείρισης της δασικής περιουσίας όπως το έθεσε με την ερώτησή του ο κύριος συνάδελφος. Και να δηλώσω καταρχήν κάτι που και ο ίδιος γνωρίζει πάρα πολύ καλά, ότι είναι ένα θέμα που υπερβαίνει τις στενές αρμοδιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναγνωρίζει εμπράκτως καθημερινά τη σπουδαιότητα της προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας. Για το λόγο αυτό μάχεται όχι πάντα υπό τις ευνοϊκότερες συνθήκες για την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος, για την αναβάθμιση των παρεχόμενων στους πολίτες και στο φυσικό περιβάλλον υπηρεσιών, για τη βελτίωση συνθηκών εργασίας όσων έχουν επιφορτιστεί με αυτό το κρίσιμο ζήτημα.
Θέλω να είναι βέβαιος και ο κύριος συνάδελφος και η Εθνική Αντιπροσωπεία, ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν πολύ πλούσιο απολογισμό για όλα αυτά, για τα δύο τελευταία χρόνια, όπου διορθώνονται πλημμέλειες, αδυναμίες και λάθη του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος, ένα ζήτημα εξαιρετικά πολύπλοκο, δύσκολο και με πολλές αντιστάσεις ενίοτε.
Με την ευκαιρία θα ήθελα να στείλω για μία ακόμη φορά το σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα ότι η αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης πραγμάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα, η αλλαγή στον τρόπο αξιοποίησης της περιουσίας του λαού που αφορά τα ιδιόκτητα μέσα αεροπυρόσβεσης αλλά και τις διαδικασίες μίσθωσης, εξορθολογίζονται. Αυτό είναι μία πολιτική απόφαση αδιαπραγμάτευτη, ειλημμένη και θέλω αυτό να είναι σαφές προς πάσα κατεύθυνση, για να μην ξοδεύονται δυνάμεις και ίσως και χρήματα με τη λογική ότι ίσως είμαστε επιρρεπείς σε πιέσεις ή οποιουδήποτε είδους εκφοβισμούς.
Όσον αφορά το θέμα του ενιαίου φορέα, θέλω πράγματι να συμμεριστώ τον προβληματισμό και να πω ότι δεν είμαστε αρνητικοί. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που συνηγορούν στο να εξετάσει κανείς πολύ σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο. Εμείς όμως θέλω να πω ότι στην παρούσα φάση, με τα συγκεκριμένα δεδομένα και χαρακτηριστικά που όλοι γνωρίζουν, έχουμε ως προτεραιότητα την καλύτερη δυνατή διαχείριση και αξιοποίηση του υφιστάμενου πλαισίου και του υφιστάμενου μηχανισμού για την προστασία των δασών και αυτό κάνουμε.
Ξέρει και ο κύριος συνάδελφος και νομίζω το επικαλέστηκε, ότι με το ν.2612/1998 διαχωρίστηκε η προστασία και η πρόληψη του δασικού πλούτου που παραμένει στη Γενική Γραμματεία Δασών, από την καταστολή που υπάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Υπήρξε όμως στη συνέχεια μία κοινή υπουργική απόφαση, το 1999, αν δεν με απατά η μνήμη μου, όπου ουσιαστικά μέσω αυτής τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Γεωργίας, Δημόσιας Τάξης τότε, αποτύπωσαν έναν οδικό χάρτη ενεργειών και συντονισμού δράσεων για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.
Δεν θεωρώ ότι ο απολογισμός λειτουργίας αυτού του συστήματος είναι τέτοιος που θα μπορούσε να μας δημιουργήσει τη βεβαιότητα ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε ένα ακόμα βήμα ενοποίησης της λειτουργίας και καλύτερου συντονισμού των εμπλεκομένων φορέων. Είναι στον προβληματισμό μας. Όμως, αυτό θέλει έναν πολύ προσεκτικό σχεδιασμό, μια ολοκληρωμένη μελέτη, γιατί όσο και αν η γοητεία των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων πολλές φορές είναι ελκυστική, ίσως στις μέρες μας είναι καλύτερο να κάνουμε την αξιοποίηση του πλαισίου που βρισκόμαστε και να παρέχουμε, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, την υπηρεσία που μπορούμε στους πολίτες και αυτό κάνουμε.
Κλείνω λέγοντας ότι για πρώτη φορά το 2011 και το προγραμματίζουμε για το 2012, σε κάθε περιφέρεια έγιναν τοπικές, περιφερειακού χαρακτήρα, συσκέψεις όλων των εμπλεκομένων φορέων, διευθύνσεων δασών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πυροσβεστικών υπηρεσιών, δήμων, περιφερειακών ενοτήτων για να δούμε στη μικροκλίμακα των ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής, πώς εφαρμόζουμε τον ενιαίο σχεδιασμό πρόληψης, επιχειρησιακού σχεδίου καταστολής για όλα αυτά που πράγματι θα μπορούσαν να αποτελούν αντικείμενο ενός ενιαίου φορέα, όπως προτείνουν πολλοί φορείς.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ: Η ευαισθησία του καθενός και του κάθε πολιτικού κόμματος και ποια ζητήματα βάζει σε προτεραιότητα κρίνονται στην πράξη, κύριε Υπουργέ. Δυστυχώς, δεν πιάνετε τη βάση ως Κυβέρνηση ούτε εσείς ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις με μόνο το γεγονός αν εξετάσουμε πόσα ήταν τα δάση πριν από χρόνια και πόσο έχουν περιοριστεί μέχρι σήμερα, αν δούμε και τις διατάξεις που εξαιρούν και αποχαρακτηρίζουν μεγάλα τμήματα των δασών στη χώρα μας. Ήδη επίκειται, όπως σας είπα, ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου.
Τώρα, για το φορέα δασοπροστασίας, δεν είναι καινούργιο το ζήτημα. Είναι πάνω από δέκα χρόνια που το ζητούν οι αρμόδιοι φορείς, πριν ψηφιστεί ο νόμος που έδινε στην Πυροσβεστική. Τότε οξύνθηκε το αίτημα αυτό, προβλήθηκε πιο έντονα, αλλά είναι πάρα πολλά τα χρόνια. Δεν μπορεί να παραμένει ως προβληματισμός μονάχα.
Έρχομαι όμως στο δεύτερο, στο οποίο ήθελα να ακούσω την απάντηση. Διότι τώρα ο κύριος Υπουργός μπορεί να απαντήσει με σαφήνεια ή με ασάφεια και δεν θα έχω το δικαίωμα ούτε να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα και θα αναγκάζομαι να τον διακόπτω, κύριε Πρόεδρε. Ήταν προτιμότερο να μιλήσει ένα λεπτό παραπάνω να μας πει τι θα γίνει με αυτούς τους δυο χιλιάδες ανθρώπους. Χρειάζονται σαφείς απαντήσεις.
Έχουμε τρία ζητήματα εδώ: Τι θα γίνει με τους δυο χιλιάδες ανθρώπους; Ένα θέμα είναι το προσωπικό.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΟΘΩΝΑΣ (Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη): Για το κάθε θέμα να κάνετε μια γενικευμένη επερώτηση, κύριε Σκυλλάκο.
ΑΝΤΩΝHΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ: Έχουμε δικαίωμα, κύριε Πρόεδρε, σύμφωνα με τον Κανονισμό, να βάλουμε δυο ερωτήματα. Ένα βάλαμε για τον ενιαίο δημόσιο φορέα και ένα για το προσωπικό. Το προσωπικό όμως έχει διάφορες πλευρές. Η μια πλευρά είναι οι δυο χιλιάδες. Η δεύτερη πλευρά είναι οι οργανικές θέσεις και η τρίτη πλευρά τι θα γίνει με αυτούς που προσλάβατε, όταν θα τελειώσει η πενταετία.
Κάντε, λοιπόν, πολιτική τοποθέτηση, γιατί με το νόμο δεν κατοχυρώνεται τίποτα, το ξέρετε πολύ καλά. Όπως το ξέρω και εγώ, ξέρετε και εσείς ότι δεν υπάρχει κατοχύρωση. Δώστε μια πολιτική δέσμευση, τι θα γίνει με τους δυο χιλιάδες. Γιατί καταργείτε τις οργανικές θέσεις; Τι θα γίνει στο τέλος της πενταετίας γι’ αυτούς που έχουν πάρει μόνιμο χαρακτήρα, για να εργάζονται οκτώ μήνες και όχι δώδεκα και μόνο για μια πενταετία;
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΟΘΩΝΑΣ (Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη): Επειδή ο κύριος συνάδελφος, κύριε Πρόεδρε, είπε και συμφωνώ απολύτως ότι η πολιτική και με «η» και με «οι» κρίνεται εκ του αποτελέσματος, θέλω να πω ότι λόγοι στοιχειώδους πολιτικής ηθικής αλλά και αισθήματος δικαίου επιβάλλουν, όταν κάποιος αναφέρεται στο ζήτημα των εποχικών δασοπυροσβεστών, μετά τη ρύθμιση την οριστική του θέματος να ξεκινά από την αναγνώριση ότι αυτή η Κυβέρνηση έλυσε ένα χρόνιο πρόβλημα εργασιακής ομηρίας χιλιάδων ανθρώπων…
ΑΝΤΩΝHΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ: Για πέντε χρόνια το λύσατε, κύριε Υπουργέ!
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΟΘΩΝΑΣ (Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη): Απαντώ, λοιπόν, πάρα πολύ συγκεκριμένα.
Όταν πήρε η Κυβέρνηση τη νομοθετική πρωτοβουλία…
ΑΝΤΩΝHΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ: Δεν απάντησε στην πρωτολογία και με αναγκάζει να παρεμβαίνω, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Ωραία, το θέσατε όμως. Τώρα ας ακούσουμε τον κύριο Υφυπουργό.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΟΘΩΝΑΣ (Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη): Θα σας καλύψω απολύτως, κύριε συνάδελφε. Θα είμαι πάρα πολύ συγκεκριμένος, αφού υπενθυμίσω ότι, όταν η Κυβέρνηση δια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πήρε τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ρύθμισης αυτού του θέματος, τη στήριξαν -και είναι προς τιμήν τους- όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, κρατώντας όμως μια μόνιμη επιφύλαξη και δυσπιστία -δικαιολογημένη θα πω εγώ- ότι για μια ακόμα φορά εμπαίζουμε τους ενδιαφερόμενους και ουσιαστικά κάνουμε παιχνίδι με την αγωνία τους.
Σήμερα λοιπόν που τρεις χιλιάδες τετρακόσιοι άνθρωποι από αυτούς είναι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης και είναι μέσα στα οριζόμενα παραρτήματα της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και κάνουν την εκπαίδευσή τους, κανείς δεν δικαιούται να ομιλεί για εμπαιγμό, αντιθέτως –επαναλαμβάνω- στοιχειώδες αίσθημα δικαίου και πολιτικής ηθικής θα επέβαλε την αναγνώριση της συμβολής της Κυβέρνησης σε αυτό το μείζον θέμα.
Επίσης, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία το 2012, σε σχέση με το 2011 και τα προηγούμενα χρόνια, θα έχει ως μόνιμο ετήσιας απασχόλησης προσωπικό τους τέσσερις χιλιάδες πενταετούς υποχρέωσης, τους πενήντα πτυχιούχους για τους οποίους ολοκληρώθηκε η διαδικασία της προκήρυξης και τους επτακοσίους είκοσι πέντε μόνιμους πυροσβέστες, των οποίων τα αποτελέσματα της μοριοδότησης αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και σε λίγες μέρες ξεκινούν οι υγειονομικές και αθλητικές δοκιμασίες για την πρόσληψή τους. Θα είναι και αυτοί στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος εντός του τρέχοντος έτους.
Με το νόμο για την πειρατεία των πλοίων, που ξέρει ο κύριος συνάδελφος ότι συζητείται σήμερα σε δεύτερη ανάγνωση στην Επιτροπή, συνιστώνται για πρώτη φορά στο Πυροσβεστικό Σώμα θέσεις ειδικών αξιωματικών.
Τώρα σε ό,τι αφορά την κατάργηση οργανικών θέσεων, δεν ξέρω πού αναφέρεται η παρατήρηση αυτή και η κριτική του κυρίου συναδέλφου. Αν αναφέρεται στο γεγονός ότι ο νόμος περί πενταετούς θητείας προβλέπει ότι συστήνονται τέσσερις χιλιάδες θέσεις, οι οποίες είναι εις βάρος των οργανικών θέσεων, αυτό είναι πράγματι έτσι, αλλά αυτή ήταν η νομοθετική ρύθμιση που η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε.
Κατάργηση άλλων θέσεων στην Πυροσβεστική που να αφορά ένστολο προσωπικό δεν γίνεται. Αν έχει κάτι υπόψη του, έχει σχέση πράγματι με Προεδρικό Διάταγμα που εξεδόθη πρόσφατα, που αφορά και στην Ελληνική Αστυνομία και στο Πυροσβεστικό Σώμα κατάργηση θέσεων πολιτικού προσωπικού, θέσεων ανενεργών επί δεκαετίες.
Υπάρχει ένα ζήτημα με τους χίλιους εννιακόσιους έξι, για να ακριβολογούμε, κύριε Πρόεδρε, που έμειναν από τους πέντε χιλιάδες τριακόσιους έξι που απασχολήθηκαν το 2012 ως εποχικοί, χοντρικά περίπου χίλιοι και εννιακόσιοι που είτε είναι επιλαχόντες στην προκήρυξη που έγινε, είτε δεν είχαν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην προκήρυξη για διάφορους λόγους.
Σε ό,τι αφορά τους επιλαχόντες, απλά υπενθυμίζω ότι η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει πως ισχύει για τριετία ο πίνακας και κάθε χρόνο οι κενούμενες θέσεις από αποχώρηση ή συνταξιοδότηση στο Πυροσβεστικό Σώμα θα καλύπτονται κατά 50% από αυτή τη λίστα επιλαχόντων.
Όσον αφορά το ενδιάμεσο διάστημα και γι’ αυτούς και για όσους δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό, θέλω να αναφέρω ότι το Προεδρικό Διάταγμα 121/2007 έχει πενταετή διάρκεια, επομένως περιλαμβάνει και την αντιπυρική περίοδο του 2012.
Με βάση αυτό, εφόσον οι ίδιοι επιθυμούν, οι ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος επιβάλλουν και διαπιστώνουν να συνεχίσουν να απασχολούνται και δεν δημιουργήσει υπερβάσεις στον προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, μπορούν να συνεχίσουν να απασχολούνται ως εποχικοί, όπως τα προηγούμενα χρόνια.
Για το λόγο αυτό ήδη το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος έχει διαβιβάσει σχετικό αίτημα για την εποχιακή απασχόληση και φέτος των χιλίων εννιακοσίων έξι εποχικών πυροσβεστών. Το έχει διαβιβάσει, για την αναγκαία έκδοση της πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο Υπουργείο Οικονομικών.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα στηρίξει πολιτικά αυτό το αίτημα για την έκδοση αυτής της πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου για την εποχική απασχόληση των χιλίων εννιακοσίων έξι πυροσβεστών και για την αντιπυρική περίοδο.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ: Δηλαδή δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι εξασφαλισμένη η εργασία τους; Εξαρτάται από το τι θα πει το Υπουργείο;
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΟΘΩΝΑΣ (Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη): Κάθε χρόνο γίνεται έτσι, κύριε Σκυλλάκο.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ: Ναι, αλλά μέλος της Κυβέρνησης είστε….
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΟΘΩΝΑΣ (Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη): Κάθε χρόνο γίνεται αυτή η διαδικασία έκδοσης πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου και η Κυβέρνηση και πέρυσι και πρόπερσι νομίζω εμπράκτως και αδιαμφισβήτητα έδειξε την ευαισθησία της και στο θέμα της στελέχωσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας με αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και ως προς την κοινωνική διάσταση που θέσατε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος.