Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Τι απαντά ο κ. Χανδακάς στην Α. Γκερέκου για το Δικαστικό Μέγαρο

Η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα Γκερέκου δημοσιεύει απαντητική επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της «Θέμις Κατασκευαστική» κ. Βασιλείου Χανδακά σχετικά με την πορεία υλοποιήσης των εργασιών στο Νέο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας.


ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΑΘΗΝΑ 22-3-2012
Αρ. Πρωτ. Υ-1509
ΠΡΟΣ Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Κέρκυρας
Κα Άντζελα Γκερέκου
ΘΕΜΑ: Ολοκλήρωση εργασιών στο νέο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας
Σχετικό: Το από 21-3-2012 (αρ. πρωτ. Θ.Κ. Υ-1508/22-03-2012) έγγραφό σας
Σε απάντηση του ως άνω εγγράφου, σας αναφέρουμε την εξέλιξη του έργου μέχρι σήμερα.
Α. ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ...
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ κ.λ.π..
- Οι εργασίες των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου έχουν αποπερατωθεί.
- Εκκρεμεί η διενέργεια δοκιμών στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου. Προϋπόθεση γι΄αυτό είναι η σύνδεση του κτιρίου με το δίκτυο Μέσης Τάσης της ΔΕΗ. Η σχετική αλληλογραφία με τη ΔΕΗ έχει γίνει. Επίσης έχει εγκριθεί στην τελευταία Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., η πληρωμή του αναγκαίου ποσού για την ΔΕΗ, καθώς και η παραχώρηση σ΄αυτήν συγκεκριμένου χώρου για την εγκατάσταση Υποσταθμού Διανομής.
- Οι εργασίες για την υδροδότηση-αποχέτευση κτιρίου έχουν ολοκληρωθεί. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες (αίτηση στις 02-05-2011) για την σύνδεση του κτιρίου με το δίκτυο ύδρευσης (στην οποία θα προσδιορίζεται η δαπάνη). Η αίτηση δεν έχει απαντηθεί από την ΔΕΥΑΚ.
- Όσον αφορά το πιστοποιητικό πυρασφάλειας του κτιρίου, έχουν υπογραφεί όλα τα σχετικά έγγραφα από την Εταιρεία, τον ανάδοχο και τον Νομικό Εκπρόσωπο του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη ώστε να εκδοθεί το πιστοποιητικό.
- Δεν έχουν εκτελεστεί οι εργασίες διάνοιξης της κύριας οδού πρόσβασης από την οδό Λευκίμμης προς το Δικαστικό Μέγαρο, που είναι αρμοδιότητα του Δήμου Κερκυραίων.
Β. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
- Με το από 06-03-2012 Ιδιωτικό Συμφωνητικό ανατέθηκε η Προμήθεια του Γραφειακού Εξοπλισμού στην Εταιρεία «ΕΤΗΛΚΑ Α.Β.Ε.Ε.», με προθεσμία ολοκλήρωσης παραλαβής της προμήθειας σαράντα πέντε (45) ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή την 20η Απριλίου 2012.
- Με το από 06-03-2012 Ιδιωτικό Συμφωνητικό ανατέθηκε η προμήθεια των αρχειοθηκών στην Εταιρεία «SPIDER Ν. ΠΕΤΣΙΟΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.», με προθεσμία ολοκλήρωσης παραλαβής της προμήθειας σαράντα πέντε (45) ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, δηλαδή την 20η Απριλίου 2012.
- Για την κατασκευή της μόνιμης επίπλωσης των ακροατηρίων, διενεργήθηκε διαγωνισμός στις 7 Μαρτίου 2012. Είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες υποβολής – εκδίκασης ενστάσεων προ της κατακύρωσης του αποτελέσματος.
Εκτιμάμε ότι η υπογραφή της Σύμβασης θα γίνει εντός του Μαρτίου 2012 και η ολοκλήρωση των εργασιών σε 60 ημερολογιακές ημέρες δηλαδή περί το τέλος Μαϊου 2012.
-Για την εγκατάσταση Σήμανσης στο Δικαστικό Μέγαρο έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την 5η Απριλίου 2012. Ο εκτιμώμενος χρόνος ανάθεσης υπό κανονικές συνθήκες είναι περί το τέλος Απριλίου 2012. Η ολοκλήρωση του έργου θα γίνει σε 60 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή περί το τέλος Ιουνίου 2012.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ