Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη του Βιετνάμ στην Κεφαλονιά

Τον Πρέσβη του Βιετνάμ στη χώρα μας, Vu Bihn, με Διπλωματική ακόλουθο και τον επιχειρηματία φίλο του, κ. Γιακουμάτο από την Κεφαλονιά, υποδέχτηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης - που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα - και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην εδραίωση της πολιτικής, οικονομικής και...
πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Βιετνάμ. Ο Βιετναμέζος Πρέσβης τόνισε πως η Κεφαλονιά είναι ονειρικός τουριστικός προορισμός με τη φυσική της ομορφιά και τα ιστορικά της μνημεία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, επεσήμανε το γεγονός πως η Κεφαλονιά και η Ιθάκη έχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης τόσο στον τουριστικό όσο και στον αγροτικό τομέα. Ο κ. Κουρής αναφέρθηκε στους πολιτιστικούς και δεσμούς αλληλεγγύης που συνδέουν την Ελλάδα με το Βιετνάμ και υπογράμμισε πως θα πρέπει να συνεχιστούν με επενδύσεις, που θα γίνουν στις περιοχές των Ιονίων Νησιών. Ο Αντιπεριφερειάρχης στις δηλώσεις του επέμεινε ιδιαίτερα στο θέμα των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών και στις γέφυρες συνεργασίας που απαιτούνται να γίνουν, μέσω πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων.
Στο τέλος της συνάντησης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα ως επισφράγισμα της φιλίας και της συνεργασίας των δύο λαών.