Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε οικία 85χρονου στην Κέρκυρα- Βρέθηκαν ευρώ, λίρες, χρυσαφικά, περίστροφο....

Εξιχνιάστηκε,στις 24-05-2012 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, η διάρρηξη που έγινε σε οικία στο Γαστούρι Κέρκυρας, την Δευτέρα (21-05-2012) το πρωί και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών Ρομά ( ενός άντρα και μιας γυναίκας), ηλικίας 38 και 48 ετών αντίστοιχα και ενός ακόμη Ρομά αγνώστων...
στοιχείων συνεργού τους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοκατοχής.
 Όπως διαπιστώθηκε, οι τρεις Ρομά μετέβησαν με αυτοκίνητο στην οικία 85χρονου στο Γαστούρι Κέρκυρας και αφού παραβίασαν παράθυρο της οικίας, αφαίρεσαν από το εσωτερικό της, το χρηματικό ποσό των 55.000 ευρώ.
Από τις έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκε αρχικά το όχημα που είχαν χρησιμοποιήσει, κατά την διάρρηξη, ιδιοκτησίας του 38χρονου Ρομά, στο οποίο ανευρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.
Στη συνέχεια σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 38χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα και ένα περίστροφο, 60 φυσίγγια, ελαστικό πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, μεγάλο χρηματικό ποσό καθώς και πλήθος χρυσαφικών μεταξύ των οποίων:
• χρυσές λίρες • γυναικείο κολιέ το οποίο έφερε είκοσι χρυσές λίρες
• χρυσές αλυσίδες λαιμού και γυναικεία μενταγιόν
• χρυσά δακτυλίδια και χρυσά γυναικεία βραχιόλια
• χρυσές καδένες χεριού και χρυσοί σταυροί
Το όχημα που χρησιμοποίησαν στην διάρρηξη της οικίας κατασχέθηκε, ενώ το πιστόλι και το περίστροφο που βρέθηκαν στην οικία του 38χρονου εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση.
Η έρευνα που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης από τους κατηγορούμενους και άλλων κλοπών και να ταυτοποιηθούν τα χρήματα, τα χρυσαφικά και τα τιμαλφή που βρέθηκαν στην οικία του 38χρονου, με υποθέσεις διαρρήξεων, καθώς και να εξακριβωθούν τα στοιχεία του συνεργού τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των τριών δραστών θα διαβιβασθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. Πολίτες οι οποίοι ενδέχεται να αναγνωρίσουν μέρος των χρυσαφικών και τιμαλφών παρακαλούνται να προσέλθουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας ή να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας στο 2661029172 και στο 2661029170.