Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Κακοπληρωτής και η ΔΕΥΑΚ!!! Αντέδρασαν οι εργαζόμενοι στην κατάσταση- Τι απαντά η επιχείρηση- (Θα την πουλήσετε στους Γερμανούς παιδιά; Πώς την έχετε δει;;;)

Μετά την σημερινή διαμαρτυρία των εργαζομένων, που διεκδικούν την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τους, θέλουμε να ενημερώσουμε για τα εξής: Η σημερινή έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων, παρά το δικαιολογημένο αίτημά τους για έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων, δεν συμβάλει με κανένα τρόπο...
στην επίλυση του προβλήματος ρευστότητας της ΔΕΥΑΚ, που πράγματι υπάρχει, όπως άλλωστε και σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας. Εξαιτίας αυτού ακριβώς του προβλήματος ρευστότητας, η εξόφληση των μισθών των εργαζομένων έχει καθυστερήσει για 40 ακριβώς ημέρες. Είναι γνωστό σε όλους, ότι η Επιχείρηση αντιμετωπίζει προβλήματα, τα οποία έχουν προέλθει κατά κύριο λόγο από την συνένωση όλων των ΔΕΥΑ των πρώην Δήμων, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν καταχρεωμένες. Η συνέχιση της λειτουργίας της ενιαίας πλέον ΔΕΥΑ οφείλεται στην απόλυτη στήριξη του Δήμου Κέρκυρας, χωρίς την γενναία συνεισφορά του οποίου δεν θα ήταν δυνατό να επιβιώσει η Επιχείρηση. Επιπλέον, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθεια είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και αντιμετώπισης των περιπτώσεων παράνομης σύνδεσης. Χθες μάλιστα το Σωματείο των εργαζομένων στην Επιχείρηση ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δυνατότητες που υπάρχουν και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Μουζακίτης αποδέχθηκε την πρόταση του Σωματείου να παραβρεθεί μαζί με τον Γενικό Δ/ντη κ. Αδάμ, στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, τη Δευτέρα 14/5/2012, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την πραγματική κατάσταση της ΔΕΥΑΚ. Συνεπώς, μας προκάλεσε έκπληξη τόσο ο χρόνος όσο και η οξύτητα της αντίδρασης των εργαζομένων, με δεδομένη την πρότερη συνεννόηση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Άλλωστε για τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ οι εργαζόμενοι είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Επιχείρηση. Θέλουμε να γνωρίζουν όλοι ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ βρίσκετε σταθερά προσηλωμένη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Επιχείρησης και δίνει καθημερινή μάχη, προκειμένου να εξασφαλίσει όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης αλλά και την βιωσιμότητά της.