Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Με συσκέψεις δε λύνονται τα προβλήματα της πόλης, αλλά όταν χρωστάς 150 εκατομμύρια ευρώ, τι να κάνεις; Κάνεις μία συσκεψούλα και....καθάρισες.....

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, σύσκεψη, υπό την προεδρία του Δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή. Η σύσκεψη έγινε ύστερα από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, για την διαχείριση των τουριστών κρουαζιέρας, και για το κυκλοφοριακό.
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχο έκανε δηλώσεις στα τοπικά Μ.Μ Ε.
«Ξεκινήσαμε ένα εποικοδομητικό διάλογο από τώρα, που θα ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβρη, για την καλύτερη λειτουργία της πόλης για την επόμενη...
τουριστική περίοδο, σε θέματα κυκλοφορικά, σταθμίζονται όλους τους παράγοντες», δήλωσε ο Δήμαρχος «Για φέτος, θα ισχύσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως έχουν αποφασιστεί από του Δημοτικό Συμβούλιο. Στόχος του Δήμου είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, με έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα JESSICA, να αντιμετωπισθούν χρόνια κυκλοφορικά προβλήματα της πόλης. Σήμερα όμως, πρέπει να λειτουργήσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να θιχτούν κάποιες κοινωνικές ομάδες.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν: Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και πρόεδρο της επιτροπής κυκλοφορίας κ. Μωραΐτης, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Εστιατορίων, εκπρόσωποι τουριστικών πρακτόρων, της αστυνομικής διεύθυνσης, του λιμεναρχείου, της τροχαίας, της δημοτικής αστυνομίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.