Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ



-ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
-ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ
-ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10 το πρωί
ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ (ΠΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ)


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εργαζόμενες Εργαζόμενοι στον τουρισμό.
Στην Κέρκυρα την «ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ» του χρυσοφόρου ελληνικού τουρισμού οι χιλιάδες εργαζόμενοι που με κόπο και ιδρώτα παράγουν το σύνολο του τουριστικού εισοδήματος , οδηγούνται στην ανεργία , την φτώχεια και την εξαθλίωση.
Με πρόσχημα την οικονομική κρίση η τουριστική επιχειρηματική....
 τάξη επιχειρεί νέα αφαίμαξη στα ήδη πενιχρά εισοδήματα των εργαζομένων στον τουρισμό και κατάργηση των τελευταίων θεσμοθετημένων εργατικών δικαιωμάτων.
Μας θέλουν δούλους να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ με συμβολικούς μισθούς για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Μας θέλουν για μήνες απλήρωτους και να παρακαλάμε για τον κόπο μας. Η κρίση δεν προκλήθηκε απ΄ τους εργαζόμενους οι οποίοι πάντα πληρώνουν το «μάρμαρο» και με την ισχυρή οικονομία και σε συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης. Την κρίση την δημιούργησε το σύστημα που υπηρετεί τους ιδιοκτήτες του πλούτου, του χρήματος και των μέσων παραγωγής.
Η θεοποίηση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας οδήγησε στα ελλείμματα , την καταστροφή σημαντικού τμήματος της οικονομίας και την υπερσυσσώρευση πλούτου σε δραματικά ολίγους. Αυτοί δημιούργησαν την κρίση , αυτοί να την πληρώσουν.
Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να δώσουμε ούτε ένα ευρώ απ τα πενιχρά εισοδήματα μας. Δεν δεχόμαστε καμμία μείωση μισθού και καμμία υπονόμευση των κεκτημένων δικαιωμάτων μας.
Απαιτούμαι διασφάλιση των δικαιωμάτων μας στην εργασία .
Δεν ανεχόμαστε ούτε μία μέρα καθυστέρηση στους μισθούς μας.
Δεν θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιζόμαστε για την επιβίωση των παιδιών και των οικογενειών μας.
Όλοι μαζί στην κοινή μάχη των σωματείων στον τουρισμό για συμβάσεις αξιοπρέπειας και εφαρμογή των συμβάσεων , για πλήρη εξόφληση μισθών και επιδομάτων, για σταθερή και μόνιμη δουλιά , για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.


1.Σύνδεσμος Ξενοδοχουπαλλήλων Κέρκυρας


2.Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας


3.Σωματείο Μαγείρων Μπουφετζήδων Κέρκυρας


4. Σωματείο οδηγών των εν Κερκύρα τουριστικών επιχειρήσεων


5. Ένωση Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδος


6. Σωματείο εργαζομένων στην ξενοδοχειακή επιχείρηση Corfu Holiday Palace


7.Σύνδεσμος Επαγγελματιών Μουσικών Κέρκυρας


8.Σωματείο εργαζομένων καζίνο Μουσείου Αχιλλείου.


9.Ενωση Τεχνιτών Ζαχαροπλαστών Κέρκυρας