Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ανοικτά και δωρεάν για το κοινό είναι από σήμερα τα «Μπάνια του Αλέκου

Η απόφαση ανήκει στη Δημοτική Αρχή, μετά από αποκατάσταση του χώρου, καθαρισμό και τοποθέτηση ναυαγοσώστη προκειμένου η παραλία να λειτουργεί με ασφάλεια. Ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΚ Γιώργος Μάμαλος, ανακοίνωσε σήμερα την εξέλιξη,
υπενθυμίζοντας ότι η παραλία ήταν κλειστή και ζητήθηκε από τους κληρονόμους των εκλιπόντων ενοικιαστών, με νόμιμες διαδικασίες, να παραδώσουν τα κλειδιά στο Δήμο. Στη συνέχεια υπήρχε γραφειοκρατία που έπρεπε να αντιμετωπιστεί και τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει τη χρήση του χώρου στην ΜΑΕΔΗΚ για τη φετινή περίοδο.
«Η παραλία είναι πολυσύχναστη και ξεπεράσαμε όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να λειτουργήσει φέτος δωρεάν για το κοινό και με ασφάλεια» τόνισε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, ενημερώνοντας ότι μετά το φετινό καλοκαίρι θα γίνει δημοπρασία για να βρεθεί ενοικιαστής, «για να μπορέσει να παραμείνει ως μια λαϊκή πλαζ, που λειτουργεί κυρίως για τους μόνιμους κατοίκους της Κέρκυρας».
Τέλος ο κ. Τρεπεκλής τόνισε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει την κοινωνική του πολιτική για όλες τις ευπαθείς ομάδες και σε άλλες δράσεις, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε.