Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Διάκριση για την Κέρκυρα έφερε η Λάουρα Βασιλάκη- Εγινε δεκτή από τον δήμαρχο της πόλης

Την κερκυραία μαθήτρια της Δ΄ τάξης του 7ου Δημοτικού σχολείου Κέρκυρας, Λάουρα Βασιλάκη, που κέρδισε ένα από τα 3 πρώτα βραβεία του 11ου πανελλήνιου διαγωνισμού παραμυθιού, δέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, για να τη συγχαρεί. Τη μικρή Λάουρα, συνόδευαν οι γονείς της, ο διευθυντής του 7ου Δημοτικού σχολείου κ. Α. Γιοβάρθης και ο δάσκαλος της Γ. Τσουτσίδης.
Ο κ. Τρεπεκλής συνεχάρη την κερκυραία μαθήτρια του Δημοτικού, για την μεγάλη της..
επιτυχία, τους γονείς της, το διευθυντή του σχολείου και τον δάσκαλο της.
Να σημειώσουμε ότι στο διαγωνισμό, συμμετείχαν 18.000 παιδιά, από 250 σχολεία της χώρας.

«Ο Δήμος της Κέρκυρας», τόνισε ο Δήμαρχος «βρίσκεται αδιάκοπα στο πλευρό των μαθητών, βοηθώντας στην επίλυση λειτουργικών προβλημάτων που προκύπτουν, καθώς και μέσα από τις δράσεις του. Φέτος, ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωριμία με την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας», στο πλαίσιο της UNESCO. Το πρόγραμμα απευθύνθηκε στα παιδιά της 5ης και 6ης δημοτικού».
Στην συνέχεια ο αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας κ. Α. Ποταμίτης, αφού συνεχάρη την μαθήτρια για την μεγάλη της επιτυχία ανέφερε: «στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Γνωριμία με την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας», ήταν η ενίσχυση της συνείδησης της τοπικής ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κέρκυρας, στα παιδιά του Δημοτικού, μέσα από έναν βιωματικό τρόπο.
Η Παλιά Πόλη είναι ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και ταυτόχρονα χώρος όπου τα παιδιά κυκλοφορούν, παίζουν και τώρα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου μαθαίνουν και την ιστορία του τόπου .