Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Επιστολή Συλλόγου Δασκάλων στον Περιφερειακό Διευθυντή σχετικά με την κατάργηση Γυμνασίου Λιαπάδων

Πέμπτη 3/5/2012, παραμονές εκλογών, με τα σχολεία κλειστά Παρασκευή και Δευτέρα, το Υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε έγγραφό με ημερομηνία 11/4/12 (!) Μ. Τετάρτη, ημέρα που έκλεινε η βουλή, τη συγχώνευση του Γυμνασίου Λιαπάδων με το Γυμνάσιο Σκριπερού και τον υποβιβασμό του Λυκείου Σκριπερού σε λυκειακές...
τάξεις.
Με αυτόν τον τρόπο, για να αποφύγει τις αντιδράσεις, το Υπουργείο προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια, παρά την εκφρασμένη θέληση της τοπικής κοινωνίας , των εκπαιδευτικών συλλόγων και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως και πέρυσι έτσι και τώρα η αντίδραση των κατοίκων και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας θα αποτρέψουν το κλείσιμο σχολείων. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα βρουν την εκπαιδευτική κοινότητα και τον κερκυραϊκό λαό μπροστά τους και θα τα πάρουν όλα πίσω. Η δωρεάν δημόσια παιδεία και όλα τα δημόσια αγαθά θα γίνουν ξανά κτήμα του λαού μέσα από τη δική του αγωνιστική δράση.
Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας, στέκεται αλληλέγγυο στους αγώνες των κατοίκων των Λιαπάδων και καταγγέλλει κάθε προσπάθεια κλεισίματος σχολικών μονάδων, ενέργεια που εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων, στην αποδόμηση του Δημόσιου σχολείου και στο πέρασμα στο «Νέο σχολείο» της επιχειρηματικής δράσης. Οι μαθητές και οι γονείς τους δεν είναι απλά αναλώσιμα στατιστικά στοιχεία.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης υπουργικής απόφασης και την κανονική συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου καθώς είναι απαράδεκτο το κλείσιμο σχολείων που διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και εξυπηρετούν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.