Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Κλειστό παραμένει το Αγγελόκαστρο λόγω έλλειψης προσωπικού – Επιτόπια επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, μετά από πρόκληση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Κρήνης, Σπύρου Φακιολά, επισκέφθηκε το Αγγελόκαστρο, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, ο οποίος, όμως, παραμένει κλειστός στους επισκέπτες, γιατί δεν υπάρχουν υπάλληλοι να τον λειτουργήσουν!
Το Αγγελόκαστρο, ένα από τα σημαντικότερα Βυζαντινά κάστρα της πατρίδας μας, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών και τα προηγούμενα χρόνια κατά τη λειτουργία του, με την επισκεψιμότητα τουριστών, βοήθησε σημαντικά....
 στην οικονομική άνθηση της περιοχής, παραμένει κλειστό επειδή δεν έχουν προσληφθεί, ούτε προβλέπεται να προσληφθούν, φύλακες και υπάλληλοι, για να λειτουργήσει ο αρχαιολογικός χώρος.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο χώρο, ενημερώθηκε από το δραστήριο Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής για τα προβλήματα και για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί.
Δυστυχώς, ήδη εμφανίζονται σημεία εγκατάλειψης του αρχαιολογικού χώρου, ενώ έχουν καταγραφεί προκλήσεις ζημιών με την καταστροφή των δυο εισόδων του κάστρου. Επιπλέον παρατηρείται έντονη καθίζηση στην εμπορική κίνηση της περιοχής, αφού πλέον δεν πραγματοποιούνται εκδρομές, με άμεσο αποτέλεσμα να έχουν χαθεί και θέσεις εργασίας.
Ο κ. Σκούρτης τόνισε το ζωηρό ενδιαφέρον της Π.Ε Κέρκυρας και του Περιφερειάρχη, για να υπερκερασθούν τα προβλήματα και να προχωρήσει, όσον το δυνατόν γρηγορότερα, η διαφαινόμενη λύση μετά την άρση απαγόρευσης πρόσληψης εποχικού προσωπικού από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Σε κάθε περίπτωση η Π.Ε Κέρκυρας θα συνεχίσει να πιέζει προς την ταχύτερη επαναλειτουργία του Μνημείου.