Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Προέκταση της προβλήτας των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Κέρκυρας- Έφτασε η πλωτή εξέδρα για την κατασκευή των κυψελωτών τεχνιτών ογκόλιθων για την ολοκλήρωση του έργου

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Κέρκυρας, Χρήστο Σκούρτη, επισκέφθηκαν το λιμάνι της Κέρκυρας για να ενημερωθούν για την εξέλιξη του έργου της προβλήτας των κρουαζιερόπλοιων, με την ευκαιρία της έλευσης της πλωτής εξέδρας για την κατασκευή των κυψελωτών τεχνιτών ογκόλιθων για το έργο.

Σπ. Σπύρου: Το έργο είχε εγκαταλειφτεί, καταβάλαμε προσπάθειες να συνεχιστεί


Μετά την επίσκεψη ο Περιφερειάρχης, Σ. Σπύρου, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε τόνισε τα εξής:
«Βρισκόμαστε στο κεντρικό λιμάνι της Κέρκυρας και με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε να εξελίσσεται θετικά μια προσπάθεια που ανέλαβα από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, σχετικά με το έργο ολοκλήρωσης της προβλήτας των...
κρουαζιεροπλοίων. Σήμερα έφθασε η πλωτή εξέδρα για την κατασκευή των κυψελωτών τεχνιτών ογκόλιθων για την ολοκλήρωση του έργου.
Το συγκεκριμένο έργο είχε εγκαταλειφθεί πάνω από τρία χρόνια, απεντάχθηκε από το «Ίντερεγκ» και φαινόταν να χάνεται ένα έργο πνοής για τον τουρισμό. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, ώστε αυτό το έργο να μη χαθεί και να ξεκινήσει ξανά με τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του αρμόδιου Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Γιοχάνες Χαν.
Το έργο αυτό χαρακτηρίστηκε ως έργο «σημαία», κατορθώσαμε να το επανεντάξουμε και να χρηματοδοτηθεί.
Αφού κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια που συναντήσαμε, φθάσαμε στο σημείο σήμερα να έλθει αυτό το ειδικό μηχάνημα, το οποίο περιμέναμε 4 χρόνια και είναι καθοριστικής σημασίας για να προχωρήσει το έργο.
Θέλω να τονίσω ότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του έργου από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θέλω να πω ότι ανάδοχος εταιρία όφειλε να είχε έρθει νωρίτερα, να είχε ξεκινήσει το έργο, γιατί αυτό το έργο οφείλαμε να το παραδώσουμε 30 Σεπτεμβρίου του 2012. Εκ των πραγμάτων δεν θα έχει ολοκληρωθεί την προβλεπόμενη ημερομηνία αλλά οφείλουν να τρέξουν το έργο και να γίνει προσπάθεια, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να πληρωθεί μέρος του έργου από εθνικούς πόρους, που, όπως είναι γνωστό σε όλους, δεν υπάρχουν.
Αναγνωρίζω τη δυσκολία ότι βρισκόμαστε ήδη μέσα στο καλοκαίρι, υπάρχει ο τουρισμός, υπάρχουν τα κρουαζιερόπλοια στην περιοχή, θεωρώ όμως ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και η εταιρία με τη συνεργασία και με τη διάθεση όλων μας να ολοκληρώσει αυτό το σημαντικό έργο για τον τουρισμό μας».


Χρ. Σκούρτης: Θετική η εξέλιξη για την ολοκλήρωση του έργου


«Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη η άφιξη της πλωτής εξέδρας για την κατασκευή των κεσών, που μας διασφαλίζει την συνέχιση και την ολοκλήρωση του έργου», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε, Χρήστος Σκούρτης, σημειώνοντας:
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού και κυρίως του τουρισμού των κρουαζιέρων.
Η συνεργασία με την ανάδοχο εταιρία είναι δεδομένη, για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια συναντήσουμε, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες και το έργο να ολοκληρωθεί εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών».


Μετά από τρία χρόνια ήρθε το μηχάνημα στην Κέρκυρα – Κατασκευάστηκε ειδικά γι’ αυτό το έργο


Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τσαγκάνης, εκπρόσωπος της κοινοπραξίας που είναι ανάδοχος του έργου, δήλωσε:
«Μετά από 3 χρόνια έφθασε στη Κέρκυρα αυτό το μηχάνημα που κατασκευάσαμε ειδικά για το συγκεκριμένο έργο. Ευτυχώς μετά από ενέργειες του Περιφερειάρχη εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου και τώρα βρισκόμαστε σε θέση για να ξεκινήσουμε την κατασκευή των κεσών, δηλαδή τους μεγάλους κυψελωτούς ογκόλιθους. Φανταστείτε ότι με 15 τέτοιους ογκόλιθούς, θα φτιάξουμε 440 μέτρα μόλο.
Είμαι σίγουρος ότι με την καλή συνεργασία της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη, που από την πρώτη στιγμή ασχολείται με το έργο και κατορθώθηκε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια, το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στις προθεσμίες που έχουν βάλλει».