Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Μηνιαία δραστηριότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας

Κατά την διάρκεια του μηνός Ιουνίου 2012, από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας καταγράφηκε η ακόλουθη δραστηριότητα:
- Συνελήφθησαν, συνολικά διακόσια σαράντα τέσσερα (244) άτομα για...
απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές, ναρκωτικά, τυχερά παίγνια, καταδιωκτικά έγγραφα, παράνομη κατοχή οπλισμού, κοπή ελαιοδέντρων, στέρηση εγγράφων παραμονής στην Χώρα και άλλα αδικήματα.
- Εξιχνιάστηκαν συνολικά πενήντα εννιά (59) υποθέσεις εκ των οποίων οι πλέον σημαντικές αφορούσαν απόπειρα ανθρωποκτονίας, εξιχνιάσεις κλοπών, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή.
- Κατασχέθηκαν ενδεικτικά ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης, δισκία απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων, όπλα και φυσίγγια.
- Ανευρέθηκαν συνολικά (1) φορτηγό, (4) επιβατηγά αυτοκίνητα, (4) δίκυκλες μοτοσυκλέτες και (4) δίκυκλα μοτοποδήλατα.
Επιπλέον κατά την συγκρότηση συνεργείων αντιμετώπισης παραβατικότητας
και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων βεβαιώθηκαν:
• 2117 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. εκ των οποίων 840 επικίνδυνες
• 138 παραβάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος
• 7 παραβάσεις Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού
Υπενθυμίζεται ότι από τις υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες οι πλέον σημαντικές αφορούσαν:
 Την εξιχνίαση , την Πέμπτη (24-05-2012) από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, διάρρηξης που έγινε σε οικία στο Γαστούρι Κέρκυρας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών Ρομά ( ενός άντρα και μιας γυναίκας), ηλικίας 38 και 48 ετών αντίστοιχα και ενός ακόμη Ρομά αγνώστων στοιχείων συνεργού τους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοκατοχής. Στην κατοχή ενός εκ των δραστών βρέθηκαν ένα πιστόλι και ένα
περίστροφο, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών και τιμαλφών καθώς και
μεγάλο χρηματικό ποσό.
 Την σύλληψη, την Τρίτη (22-05-2012) το πρωί, στις Κουλίνες Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 55χρονου ημεδαπού, ελεύθερου επαγγελματία, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο. Οι οφειλές ξεπερνούσαν τις 290.000 ευρώ.
 Την σύλληψη, την Τετάρτη (16-05-2012) το απόγευμα, στην Λευκίμμη Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων, 36χρονου ημεδαπού, ιδιωτικού υπάλληλου, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο. Οι οφειλές που εκκρεμούν ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ.
 Την εξιχνίαση, την Δευτέρα (14-05-2012), από το Αστυνομικό Τμήμα Εσπερίων, διάρρηξης σε αποθήκη καθώς και δύο απόπειρες διάρρηξης οικιών στην βόρεια Κέρκυρα και σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος τριών υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 22,24 και 46 ετών.
 Την εξιχνίαση την Τρίτη (15-05-2012) από το Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων διάρρηξης που έγινε το χρονικό διάστημα από 22 έως 27-07-2011 σε οικία στους Καλαφατιώνες Κέρκυρας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου υπηκόου Αλβανίας για κλοπή. Είχαν αφαιρεθεί ηλεκτρονικές συσκευές, τιμαλφή και χρυσαφικά αξίας 20.000 ευρώ.
 Την σύλληψη, την Πέμπτη (10-05-2012) το βράδυ, στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 55χρονου ημεδαπού ελεύθερου επαγγελματία, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο. Οι συνολικές οφειλές ξεπερνούσαν τις 331.000 ευρώ.