Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ακόμα να συγκυβερνήσουν οι συγκυβερνήτες μας!... Πέρασαν δέκα μέρες και άρρωασταίνουν, παραιτούνται, δεν ξέρουν τους νόμους, ψάχνουν αντικαταστάτες, και πάει λέγοντας. Και να σκεφτείς ότι και οι τρεις εκβίασαν το λαό λέγοντας ότι δεν πάει άλλο με την ακυβερνησία- Εμείς πάντως αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι είναι καλύτερη η ακυβερνησία από τους τρεις που "κυβερνούν"- Χε χε χε. Πάντα τέτοια παιδιά!....

Το βλέπεις στα μάτια τους: Αγωνία για την πατρίδα, αγωνία για την οικονομία, αγωνία για τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις. Μάλιστα ο ένας από αυτούς επισκέφθηκε οφθαλμίατρο, ο άλλος πήγε για κοιλιακά κατά την περίοδο υπογραφής...
 του PSI, αν θυμάστε.
Δύο από αυτούς έχασαν τους υπουργούς οικονομικών τους: Ο ένας τον κ. Ράπανο, ο άλλος τον κ. Χατζησωκράτη. Ο ένας εξ αυτών ήταν υπουργός οικονομικών και τώρα δεν είναι.
Και οι τρεις έχασαν υφυπουργό Ναυτιλίας.
Και οι τρεις δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής.
Στη Σύνο θα πάει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτός δηλαδή που οι Νεοδημοκράτες παλαιάς κοπής έβριζαν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις που έτυχε να έχω με αυτούς.
Και οι τρεις θέλουν να προχωρήσουν όλα έχουν συμφωνήσει Παπανδρέου, Παπαδήμος, Βενιζέλος με τους δανειστές μας. Και οι τρεις με τον τρόπο του ο καθένας υπονόμευσαν τον πρώτο (δηλ. τον Παπανδρέου). 
 Οι δύο εκ των τριών εικονιζομένων είναι έτοιμοι να υπονομεύσουν τον τρίτο.
Ο εις εκ των τριών σκέφτεται στο πίσω μέρος του μυαλού του να απορροφήσει κάποιον εκ των δύο ομοτράπζων του.
Ο ένας εκ των τριών θεωρεί καλύτερης ποιότητας δεξιό από τον εαυτό του, κάποιον εκ των δύο.
Ο ένας εκ των τριών προσπαθεί να φτιάξει κόμμα.
Ο ένας εκ των τριών ανακοίνωσε ότι το κόμμα του "τελείωσε όπως το ξέραμε".
Ο ένας εκ των τριών πολύ θα ήθελε να είναι στη θέση που είναι, με αυοδυναμία, χωρίς τους άλλους δύο. Ισως να βλαστημάει την τύχη του. Ισως όχι. Αφού βρήκε λαό κουτό και έκανε το όνειρό του πράξη μάλλον πρέπει να είναι ικανοποιημένος.

Το πρόβλημα όμως εξακολουθεί να παραμένει ένα και μοναδικό: πρέπει να κυβερνήσει. Και ως τώρα είναι το μόνο που δεν γίνεται. Και ούτε πρόκειται, μάλλον. Εκτός από φοροσυλλέκτες κανείς τους δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Ηδη και οι τρεις ξέρουν ότι η χώρα έχει χρεοκωπήσει. Είναι θέμα χρόνου και η δική τους πολιτική καταστροφή. Μπας και δουν οι ραγιάδες έλληνες άσπρη μέρα.