Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Η στάση της ΔΗΜ.ΑΡ.

Της Ισμήνης Μώρου, υποψήφιας βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Κέρκυρας


Η ΔΗΜ.ΑΡ άντεξε στην τρομερή πίεση που άσκησαν τα υπόλοιπα κόμματα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Σταθεροποίησε τις θέσεις της, συσπείρωσε τους ανθρώπους της σ, έναν κόσμο που αλλάζει σε μια κοινωνία που συγκλονίζεται.
Ανοιχτή σε καινούργιες αναζητήσεις μέσα από την συνεισφορά της στις καθημερινές πολιτικές δραστηριότητες, διαμορφώνει ένα καινούργιο τρόπο...
 σκέψης και πολιτικής συμπεριφοράς, μια νέα αντίληψη συλλογικότητας που συμβάλει στην αποτελεσματική οργάνωση της πολιτικής ζωής της χώρας. Αντανακλώντας τις ευαισθησίες της κοινής γνώμης συμμετέχει σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και μάχεται με την δική της δυναμική για μια κοινωνία των πολιτών και όχι των κομμάτων.


Με σκέψη προχωρημένη και διεισδυτική ξεπερνώντας το φοβικό σύνδρομο του κόμματος εκείνου που παρακολουθεί αμέτοχο την απογοήτευση ενός Λαού ,την καθυστέρηση του και την κοινωνική καταπίεση του, προβάλλεται σαν μια Αριστερή πολιτική δύναμη η οποία δημιουργεί πρόσφορες συνθήκες για θετικές προσδοκίες.


Στο πρόγραμμα της κεντρική θέση είχαν τα απλά καθολικά αιτήματα όπως η κάθαρση της πολιτικής μας ζωής, η αποδέσμευση από τις δανειακές συμβάσεις, ανάπτυξη, παραγωγικότητα, λύση του μεταναστευτικού ,δημιουργία κράτους δίκαιης προστασίας για τους φτωχούς και τους άνεργους και συνετή εξωτερική πολιτική.


Οι θέσεις αυτές έγιναν αποδεκτές και ίσως για πρώτη φορά μπορούν να στηριχθούν ορισμένα συμπεράσματα σε σχέση με τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, όπως ότι οι ιδέες και οι θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ μπορούν και πρέπει να δημιουργούν θεσμούς διεύρυνσης της δημοκρατικής ζωής , μπορούν και πρέπει να διαμορφώνουν ενεργά την κοινωνική συνείδηση και υπαγορεύουν νέες πολιτικές συμπεριφορές που αντιλαμβάνονται πάνω απ, όλα την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για τα άμεσα προβλήματα του τόπου.


Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια παρ, όλες τι προσωπικές μας αγωνίες ,σε όλα εκείνα που συγκροτούν την εξέλιξη. Οποιαδήποτε δογματική , ανελαστική σκέψη οδηγεί με πλήρη βεβαιότητα σε πολιτική δοκιμασία και ήττα που δεν αντέχει πια η κοινωνία μας


Η στάση της ΔΗΜ.ΑΡ είναι στάση ιστορικής πρωτοβουλίας, στάση τόλμης που αποτρέπει την καθυστέρηση και την απομόνωση και αναδεικνύει την διαφορετική κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς που με την επιλογή της ασκεί κοινωνικό , και πολιτικό έργο και διεκδικεί με έναν ήπιο αλλά ουσιαστικό, δημοκρατικό λόγο την αποκατάσταση των δεσμών της Αριστεράς με την ευρύτερη κοινωνία.