Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ι.Ν Σπυρίδωνα Σπύρου με το Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταχυπλόων σκαφών Anrea Dini

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης με το Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταχυπλόων Σκαφών, Andrea Dini.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Λέσχης Ταχυπλοΐας Κέρκυρας, η οποία είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Κώστας Μουζακίτης.
Ο Ιταλός παράγοντας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταχυπλόων Σκαφών βρέθηκε στην Κέρκυρα για να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες, εν όψει του...
Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο νησί στις 15 με 21 Οκτωβρίου.
Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν περίπου 350 σύνεδροι, απ’ όλα τα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, που προέρχονται από 56 κράτη.
Ο Περιφερειάρχης, στο πλαίσιο της συνάντησης, τόνισε ότι ο αθλητικός τουρισμός αλλά και ο συνεδριακός τουρισμός είναι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που προσθέτουν στην υπεραξία των τουριστικών προορισμών και βοηθούν σημαντικά την τοπική οικονομία.
Ο κύριος Σπύρου επεσήμανε ότι θα ήταν πολύ θετική η προοπτική να πραγματοποιούνταν και πάλι στο μέλλον οι αγώνες Formula 1 στο Ιόνιο.
Ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταχυπλόων Σκαφών τόνισε ότι στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, καθώς επίσης θα πραγματοποιηθεί event, που ένα σκάφος θα επιχειρήσει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας και το ρεκόρ να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες.