Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Κι άλλο δελτίο τύπου για το Μπάρι

Στο Μπάρι της Ιταλίας, μετέβησαν ο Πρόεδρος της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Κ. κ. Γιώργος Μάμαλος και ο Διευθυντής κ. Σπύρος Βασιλειάδης, όπου έλαβαν μέρος στη συνάντηση του έργου «Smart Built» , στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013» με επικεφαλής εταίρο το Πολυτεχνείο του Μπάρι.
Η κερκυραϊκή αποστολή, πραγματοποίησε συνάντηση με την project manager του έργου και καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Dora Foti καθώς και τους υπόλοιπους...
εταίρους από το Πανεπιστήμιο του Salento, τον Δήμο του Trani, και το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας, που εκπροσωπήθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Περιφέρειας της Απουλίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχει και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Πιλοτική εφαρμογή σε Δημαρχείο και Annunziata
Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη ενός λογισμικού προγράμματος, που θα καταγράφει την ευαισθησία στις σεισμικές δονήσεις κτιρίων με μεγάλη ιστορική και πολιτισμική αξία, με σκοπό τη βοήθεια των αρμοδίων αρχών στην κατανομή των πόρων, που προορίζονται για την επισκευή και συντήρηση των κτιρίων αυτών.
Το ειδικό λογισμικό πρόγραμμα θα εγκατασταθεί πιλοτικά σε τρία ιστορικά κτίρια, δύο στο Δήμο Κέρκυρας και ένα στο Δήμο Trani. Τα κτίρια που επιλέχθηκαν για την Κέρκυρα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, είναι το Δημαρχείο «San Giacomo» και το Μνημείο της Annunziata.


Εκδόσεις για την ιστορική εξέλιξη της Πόλης της Κέρκυρας
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Κ. απηύθυνε πρόταση, η οποία έτυχε ευρείας αποδοχής από τους εταίρους, για την παραγωγή δύο θεματικών εκδόσεων (σε τρεις συνολικά γλώσσες), που θα πραγματεύονται την ιστορική εξέλιξη της Πόλης της Κέρκυρας με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ευαισθητοποίηση σε θέματα κτιριακής προστασίας.
Με πρωτοβουλία της Μ.Α.Ε.ΔΗ.Κ., η επόμενη συνάντηση των εταίρων θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα τον προσεχή Οκτώβριο όπου θα διεξαχθεί «Διεθνές Συνέδριο» με θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.