Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Η Κουμουνδούρου ανεβάζει τους τόνους της αντιπολίτευσης

Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πως σύντομα θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις Την ερχόμενη Τρίτη η τρόικα αποφασίζει για το μέλλον της χώρας. Η κατάρρευση του συστήματος της Υγείας, η δραματική μείωση των συντάξεων εξαιτίας του εγκληματικού «κουρέματος» των αποθεματικών των ταμείων και η διάλυση, όπως...
 αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», μέσω των φορολογικών εκκαθαρίσεων των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής πραγματικότητας, πριν από την Τρίτη 24 Ιουλίου.


Στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν ανοιχτά για την υπόγεια συμφωνία μεταξύ της «τρόικας εσωτερικού», όπως αποκαλούν την κυβέρνηση, και της επίσημης τρόικας, των δανειστών.


«Συμβόλαιο προδοσίας»


Στην Κουμουνδούρου, όπως αναφέρει το περιοδικό «Επίκαιρα», δεν διαχωρίζουν την κυβέρνηση από τους διεθνείς δανειστές. Εκτιμούν, μάλιστα, πως υπάρχει υπόγεια συμφωνία. Ένα «προδοτικό συμβόλαιο», λένε χαρακτηριστικά. Ένα κείμενο, μέσω του οποίου θα επιδιώξουν να κερδίσουν χρόνο μέχρι το φθινόπωρο, για να προσπαθήσουν να καταλήξουν στην ήρεμη διαπραγμάτευση της εξόδου.


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πως δεν είναι μόνο η πολιτική και οικονομική φιλοσοφία που οδηγεί τη χώρα εκτός Ευρώπης, είναι μια «έμμεση ομολογία, που δείχνει ευθέως την έξοδο…».


Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε όχι επειδή δεν μπορούσε. «Δεν διαπραγματεύθηκε, επειδή δεν ήθελε και επειδή είχε συμφωνήσει».


«Βλέπουν» κοινωνική εξέγερση


Με την ανεργία να φτάνει στο 23%, την ύφεση να φλερτάρει ακόμη και με διψήφιο ποσοστό, με φορολογικές επιβαρύνσεις και τα «χαράτσια» να περιμένουν στη γωνία, με την κοινωνία σε απόγνωση, η συγκυβέρνηση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, χρειάζεται πολλά θαύματα για να αντέξει.


Η διάσταση ανάμεσα στο εκλογικό αποτέλεσμα και στη σημερινή πολιτική πραγματικότητα είναι τεράστια, εκτιμά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύει, δε, πως σύντομα θα ζήσουμε κοινωνικές εξεγέρσεις και αντιδράσεις. Φοβάται, όπως λέει σε στενό του συνεργάτη, πως «η νύχτα της Αργεντινής δεν θα είναι μία, αλλά πολλές», με ότι αυτό συνεπάγεται για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή.

ΠΗΓΗ:http://www.newsbeast.gr/