Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ολοκληρώθηκε η εξιχνίαση των διαρρήξεων στο Μαράσλειο Μέγαρο , το Νοσοκομείο Κέρκυρας και το υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας που αφορούσε την διερεύνηση των διαρρήξεων στο Μαράσλειο Μέγαρο , το Νοσοκομείο Κέρκυρας και το υπεραστικό ΚΤΕΛ Κέρκυρας κατά τις οποίες αφαιρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 36.000 ευρώ περίπου.
Στο πλαίσιο των ερευνών, που διήρκεσαν... σχηματίστηκαν δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες διαρρήξεις σε βάρος ενός 36χρονου ημεδαπού και κατά περίπτωση σε βάρος ενός 28χρονου Αλβανού και δύο υπηκόων Βουλγαρίας.
περισσότερο από τέσσερις μήνες,


Ο 36χρονος κατόπιν εντάλματος του Ανακριτή Κέρκυρας προφυλακίστηκε
καθώς όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια των ερευνών, κατείχε ηγετικό ρόλο στην διάπραξη των διαρρήξεων, επέλεγε και κατόπτευε τους στόχους του και με συγκεκριμένη μεθοδολογία και κατά περίπτωση με την συνδρομή συνεργών διέρρηξε:
• την Τετάρτη 29.02.2012 το Μαράσλειο Μέγαρο στην Κέρκυρα, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Κερκυραίων κατά την οποία αφαίρεσε από το εσωτερικό των υπηρεσιών δύο χρηματοκιβώτια με το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ , μπλοκ επιταγών και κέρματα. Στην συνέχεια από την εξέλιξη των ερευνών τα χρηματοκιβώτια καθώς και το φορτηγό αυτοκίνητο τύπου (βαν) που χρησιμοποίησε ο 36χρονος μαζί με τους συνεργούς του, για να τα μεταφέρουν, βρέθηκαν την Τετάρτη (21-03-2012) σε αποθήκη στο Κοντόκαλι Κέρκυρας.
• την Τετάρτη 25-4-2012 το πρωί, τα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, κατά την οποία αφαίρεσε ένα χρηματοκιβώτιο με το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ, έγγραφα και επιταγές. Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 30-4-2012, το χρηματοκιβώτιο διαρρηγμένο, σε αγροτική έκταση στο Κοντόκαλι Κέρκυρας.
• την Τρίτη 17.07.2012 τα εκδοτήρια του υπεραστικού του ΚΤΕΛ Κέρκυρας και αφαίρεσε από χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στον χώρο, το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ περίπου.
Ο 36χρονος συνελήφθη την Τρίτη (17.07.2012) το απόγευμα , από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, μετά την διάρρηξη στο ΚΤΕΛ Κέρκυρας και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ στην συνέχεια εκδόθηκε σε βάρος του από τον Ανακριτή Κέρκυρας, ένταλμα προφυλάκισης.
Ο 36χρονος, παρέδωσε στην συνέχεια στους αστυνομικούς το χρηματικό ποσό των 5000 ευρώ περίπου, το οποίο προέρχεται από την διάρρηξη στον υπεραστικό ΚΤΕΛ, καθώς και διάφορα εργαλεία μεταξύ των οποίων και τον τροχό με τον οποίο διέρρηξε το χρηματοκιβώτιο του ΚΤΕΛ, τα οποία είχε κρυμμένα σε οικοδομή στον Αγρό Κοντοκαλίου.