Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Επίσημη επίσκεψη του Βρετανού Κυβερνήτη του Αντιτορπιλικού «HMS Daring» στην Κεφαλονιά – Ξύπνησαν οι μνήμες από την παροχή βοήθειας στους σεισμούς του 1953

Ο Κυβερνήτης του Αντιτορπιλικού «HMS Daring», Πλοίαρχος Guy A Robinson, συνοδευόμενος από δύο αξιωματικούς του πληρώματός του, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή.
«Το συγκεκριμένο πλοίο αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας και δη μιας κομβικής περιόδου, η οποία διαμόρφωσε και σηματοδότησε την περαιτέρω πορεία...
 και εξέλιξή μας, καθώς παρείχε βοήθεια στους συμπατριώτες μας την εποχή των τραγικών γεγονότων του μεγάλου σεισμού του 1953», δήλωσε ο κ. Κουρής, ο οποίος υποδέχτηκε τον Κυβερνήτη με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Κυβερνήτη, το πλοίο «DARING» της επόμενης γενιάς διαπλέει για πρώτη φορά τη Μεσόγειο, ενώ το πλήρωμα πλέον, ολοκληρώνοντας το ταξίδι του, επιστρέφει στη Μ. Βρετανία. Επισήμανε δε το ειλικρινές και ευγενές της επίσκεψής τους ως απόρροια των δεσμών φιλίας, σύμπνοιας και συνεργασίας μεταξύ της χώρας μας και της Μεγάλης Βρετανίας.


Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού ευχαρίστησε θερμά τον Κυβερνήτη, αναφέρθηκε, στις εικόνες, τις μνήμες και την συγκινησιακή φόρτιση που προκάλεσε η επίσκεψη του πλοιάρχου Robinson καθώς κυβερνάει ένα πλοίο, του οποίου η δύναμη και το μεγαλείο κυριάρχησαν σε μια καθοριστική για τον τόπο μας εποχή, συμμετέχοντας ενεργά και ουσιαστικά σε όσα διαδραματίσθηκαν, πλάι στους ανθρώπους μας, για τον τόπο μας, το μέλλον μας, για όλους εμάς.


Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.